Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020

Άρση Ασυλίας για Κύρτσο και Κούλογλου από το Ευρωκοινοβούλιο

 

Την άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών Στέλιου Κούλογλου και Γιώργου Κύρτσου αποφάσισε την Τετάρτη η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για υποθέσεις τους που αφορούσαν τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της μη καταβολής δεδουλευμένων, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, το αίτημα για άρση της ασυλίας του Στέλιου Κούλογλου, το οποίο υπεβλήθη τον προηγούμενο Οκτώβριο από το Γραφείο Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφορά το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης του σωφρονιστικού προσωπικού των φυλακών της Πάτρας, που είχε διαπράξει το 2010 ως δημοσιογράφος.

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

Ταυτόχρονα, η ίδια Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, απαντώντας σε αντίστοιχο αίτημα των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών, ενέκρινε και την άρση ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου, καταγγελία της Επιθεώρησης Εργασίας Ανατολικής Αττικής, που αφορά μη καταβολή μισθών σε εργαζόμενο στις εκδοτικές επιχειρήσεις του σημερινού ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

Μετά την άρση της ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου, ανοίγει ο δρόμος για την δικαστική δίωξη του, για το αδίκημα της μη πληρωμής, μέρους των μισθών ενός πρώην υπαλλήλου του, στις εφημερίδες που εξέδιδε το 2013.

Οι αποφάσεις αναμένεται να κοινοποιηθούν στις Ελληνικές Αρχές άμεσα, προκειμένου να κινηθούν για τα περαιτέρω.