Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020

Έκλεψαν τον ειδικό διάδρομο των ΑΜΕΑ σε παραλία της Ρόδου

Ένα πρωτοφανές περιστατικό κατήγγειλαν στον εντεταλμένο του Δήμου Ρόδου για τις παραλίες, κ. Βασίλη Ψυλλάκη, χθες το πρωί, καθώς άγνωστοι έκλεψαν… από την παραλία του Έλλη ένα τμήμα από τον ειδικό διάδρομο που τοποθετήθηκε για τα ΑμΕΑ, με τον σύμβουλο να εκφράζει την αγανάκτησή του, κάνοντας λόγο για «ντροπή»!

«Είναι ντροπή για τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας!», δήλωσε στη «Ρ» ο κ. Ψυλλάκης, εμφανώς εκνευρισμένος, καθώς πρόκειται, προφανώς, για μία κλοπή η οποία, εκτός από το αδίκημα αυτό καθ’ εαυτό, παίρνει και μία διάσταση κοινωνικής αναλγησίας.

Περίεργο είναι, όμως, και το γεγονός του αντικειμένου της κλοπής αφού τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος με ένα τμήμα από αυτόν τον ειδικό διάδρομο!

Όπως εξηγεί ο κ. Ψυλλάκης, χθες το πρωί τον ειδοποίησαν ότι έχει συμβεί αυτό, στο σημείο της παραλίας που βρίσκεται κάτω από το ξενοδοχείο «Mediterranean» και ο ίδιος έμεινε… ενεός όταν κατάλαβε ότι επρόκειτο για κλοπή. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι αρμόδιοι καθώς το τμήμα εκείνο είναι το τελευταίο του ειδικού διαδρόμου, ο οποίος αποτελείται από τρία κομμάτια, είναι εκείνο δηλαδή που διευκολύνει το αμαξίδιο να μπει στη θάλασσα, και είναι καρφωμένο με σίδερα, τα οποία επίσης έλειπαν!

Οι αρμόδιοι, πέρα από την έκπληξή τους για το ότι έγινε κάτι τέτοιο, εκφράζουν και την απορία σε τι θα μπορούσε να χρησιμεύσει σε κάποιον αυτό το υλικό το οποίο προορίζεται για συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα ώστε να μην στερούνται την πρόσβαση στην παραλία και τη θάλασσα.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι για την προμήθεια αυτού του υλικού και την τοποθέτησή του στις παραλίες ώστε ν’ αναβαθμιστεί η παροχή υπηρεσιών προς ντόπιους και επισκέπτες, χρειάστηκε να γίνουν προσπάθειες αλλά και δαπάνες, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος.

Μάλιστα, ο κ. Ψυλλάκης, δεν αποκλείεται να καταγγείλει το γεγονός και στις Αστυνομικές Αρχές.