Τετάρτη , 12 Αυγούστου 2020

Έντονη ανησυχία των δημάρχων Αλίμου και Γλυφάδας για τις παραλίες (Βίντεο)

Tην ανησυχία τους εξέφρασαν στο δελτίο ειδήσεων του STAR, οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας, για την πολύμηνη καθυστέρηση υπογραφής της οριστικής σύμβασης παραχώρησης των Ακτών, από την ΕΤΑΔ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δυο-τρεις μήνες πριν ο κόσμος ξεκινήσει τα μπάνια του, οι παραλίες της λεγόμενης Αττικής Ριβιέρας, δείχνουν ανέτοιμες να υποδεχθούν τους λουόμενους. Οι δεκάδες χειμερινοί κολυμβητές διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν βιώσει χειρότερη κατάσταση εδώ και 15 χρόνια στην παραλία Αλίμου.

«Οι τουαλέτες είναι σε απαράδεκτη κατάσταση, η καφετέρια που πίναμε τσάϊ είναι κλειστή και δεν έχει ναυαγοσώστη», δηλώνουν χειμερινοί κολυμβητές στο Star.

Και μη νομίζει κανείς ότι τέτοια εποχή δεν χρειάζεται ναυαγοσώστης, καθώς από το Καλοκαίρι τρεις άνθρωποι χάθηκαν, στα νερά αυτά.

Οι μισές τουαλέτες δεν λειτουργούν. Οι δύο, όπως θα δείτε στο video, είναι σφραγισμένες με λουκέτο. Μία τρίτη έχει μετατραπεί σε αποδυτήρια.

Θα πείτε, ότι δυο μήνες αρκούν, για να αλλάξει η κατάσταση. Το ζήτημα είναι όμως ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ο φορέας που θα ενδιαφερθεί για να τις καθαρίσει και να τις αναπλάσει.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο την παραχώρηση του παράκτιου μετώπου από το Φλοίσβο ως τη Βάρκιζα -πλην του Ελληνικού-, στους δήμους. Έκτοτε όμως δεν έχει προχωρήσει τίποτα, κι όλα είναι στον αέρα.

«Δυστυχώς ο εκπρόσωπος του ΕΤΑΔ δεν έχει υπογράψει παραχωρητήριο, να ξεκινήσει ο δήμος Αλίμου να αναβαθμίζει, να καθαρίζει, να φωτίζει και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» δήλωσε στο Star ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Οι δήμαρχοι διατυπώνουν υπαινιγμούς ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να παραχωρήσει ολόκληρη την Αττική Ριβιέρα στο ΤΑΙΠΕΔ. Δηλαδή να πουληθεί.

«Εύχομαι κι ελπίζω οι καθυστερήσεις να οφείλονται μόνο σε τεχνικούς λόγους και λόγους γραφειοκρατίας, κι όχι σε τίποτα άλλο» δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.