Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020

Έπεσε ξύλο ανάμεσα σε Βέλγους αστυνομικούς με άνδρες από την ασφάλεια του Ερντογάν

«Αψιμαχίες μεταξύ των τουρκικών και των βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στη βελγική εφημερίδα De Morgen που αναφέρεται στην προχθεσινή επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βέλγιο.

Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι τουλάχιστον δύο φορές τις προηγούμενες μέρες «άναψαν τα αίματα» όταν σημειώθηκαν αντεγκλήσεις και λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ μελών των βελγικών και των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας κατά την διάρκεια της υποδοχής του Τούρκου Προέδρου στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Τη Δευτέρα, αναφέρεται, η κατάσταση κλιμακώθηκε καθώς ένα μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας προπηλάκισε ένα Βέλγο αστυνομικό ο οποίος του έδωσε μια αγκωνιά με αποτέλεσμα ο πρώτος να βρεθεί στο έδαφος και να δημιουργηθεί ένταση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως είπαν στην εφημερίδα πηγές των βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας, το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη σεβασμού που δείχνουν οι άνθρωποι του Ερντογάν, οι οποίοι θέλησαν να υποκαταστήσουν τις βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας.