Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020

Έτσι δοκιμάζεται το αλεξίσφαιρο Leon (Βίντεο)

Πρόσφατα παραδόθηκαν στη Βερόνα τα πρώτα περιπολικά Seat Leon 2.0 TDI που παρήγγειλαν τα δύο σώματα της ιταλικής αστυνομίας (Polizia di Stato και Carabinieri). Περιπολικά που φέρουν θωράκιση στα τζάμια και τις εμπρός πόρτες, προκειμένου να προστατεύεται το πλήρωμά τους.

Η Seat μας παρουσιάζει τις δοκιμές που έγιναν για να επιβεβαιωθεί η θωράκιση των περιπολικών. Οι σφαίρες έπεσαν στο παρμπρίζ πάχους 22 mm με ταχύτητα 1.400 km/h, αλλά και στις πόρτες που φέρουν επίπεδο προστασίας B4 και αντέχουν σε επίθεση με όπλα .44 και .357 Magnum. Τα τεστ προέβλεπαν και επίθεση με μεγάλες πέτρες στα παράθυρα.

Ο εξοπλισμός των Seat Leon περιλαμβάνει και ειδικά ελαστικά που επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να κινείται ακόμη και χωρίς αέρα. Ο χώρος οδηγού-συνοδηγού διαχωρίζεται από τα πίσω καθίσματα, προκειμένου να είναι ασφαλής η μεταφορά ατόμων υπό κράτηση. Η σύμβαση της Seat με την Polizia di Stato και τους Carabinieri προβλέπει αρχικά την παράδοση 925 Leon, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να φθάσει ακόμη και τα 4.000 αυτοκίνητα.