Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020

Έψαχναν 4 ώρες να βρουν περιπολικό χωρίς προβλήματα για να κάνουν μεταγωγή…

Καλά και ωραία τα μεγάλα και υψηλά οράματα αλλά η πεζή καθημερινόττα είναι αυτή που “σκοτώνει” το συντελούμενο έργο και την διάθεση προσφοράς.

Στο κείμενο που ακολουθεί και αναρτήθηκε χθες από τον κ. Αριστείδη Κοκονά στο facebook της Ενωμένης Θεσσαλονίκης, αποτυπώνεται η φθορά και η δυστυχώς η αποσύνθεση που υπάρχει σε νευραλγικές- κυτταρικές αστυνομικές υπηρεσίες εξαιτίς της παρατεταμένης κρίσης.

Αν παραφράζαμε κάπως την ομηρική σεξπηρική φράση, “όλο το βασίλειο του για ένα περιπολικό…”

“Σήμερα στις 16:00 περίπου δόθηκε Εισαγγελική εντολή για για ψυχιατρική εξέταση ατόμου και νοσηλεία αυτού αν συντρέχουν οι λόγοι. Το όχημα του τομέα χαλασμένο άλλη μια φορά.. Λόγω έλλειψης περιπολικών οχημάτων η εντολή εκτελέστηκε τελικά μετά απο 4 ώρες!! Και μάλιστα μετά από πολλές πιέσεις καθώς το κέντρο δεν μπορούσε να διαθέσει όχημα! Από το μεσημέρι και μετά 4 Αστυνομικά Τμήματα του δυτικού τομέα είναι χωρίς όχημα, και ακόμα δεν έχει βρεθεί!!!! Σήμερα ήμασταν τυχεροί, σε αυτές τις 4 ώρες δεν έβλαψε το άτομο αυτό ούτε τον εαυτό του, ούτε κάποιον άλλον. Ως πότε όμως θα βασιζόμαστε στην τύχη? Ως πότε θα κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών της Θεσσαλονίκης αλλά και των Αστυνομικων?”