Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020

Άγριο έγκλημα στην Ύδρα – Νεκρός γνωστός εστιάτορας του νησιού

Τραγικό θάνατο βρήκε γνωστός εστιάτορας της Υδρας, χθες τη νύχτα όταν στο σπίτι του εισέβαλλαν ληστές για να αρπάξουν τις εισπράξεις της ημέρας.

Ο 67χρονος Μανώλης Οικονόμου, μαζί με την 56χρονη σύζυγό του Χριστίνα Μερτζάνη, έκλεισαν το βράδυ το εστιατόριό τους που βρίσκεται στη θέση Ξερή Ελιά και επέστρεψαν σπίτι τους. Οπως η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς, μέχρι τις 02:15 μιλούσαν με το σύζυγο της και στη συνέχεια πήγαν για ύπνο σε δύο ξεχωριστά δωμάτια του διώροφου σπιτιού τους.

Γύρω στις 2:30 οι ληστές (πιθανότατα Γεωργιανοί) ξήλωσαν τη σίτα από το παράθυρο του ισογείου και μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Πρώτα πήγαν στο δωμάτιο που βρισκόταν η σύζυγος του άτυχου 67χρονου και αφού την ανάγκασαν να πιει υπνωτικό την έδεσαν με ένα σεντόνι χειροπόδαρα, την φίμωσαν και της έκλεισαν τα μάτια. Στη συνέχεια άρπαξαν το σύζυγο της και με παρόμοιο τρόπο τον ακινητοποίησαν δένοντας και φιμώνοντας τον. Αφού έψαξαν το σπίτι και πήραν χρήματα, έφυγαν, αφήνοντας το ζευγάρι δεμένο και φιμωμένο. Στις 5 τα ξημερώματα η γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία. Ο γιατρός που πήγε στο σημείο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες διαπίστωσε πως ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός ενώ ο ιατροδικαστής θα αποφανθεί κάτω από ποιες συνθήκες άφησε την τελευταία του πνοή, αν δηλαδή βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τους ληστές εισβολείς ή κατέληξε από παθολογικά αίτια λόγω της πίεσης.

Η αστυνομία, με βάση την κατάθεση της 54χρονης εκτιμά ότι οι δράστες είναι Γεωργιανοί, καθώς όπως η κυρία Μερτζάνη είπε, απασχολεί στην κουζίνα της επιχείρησής της Γεωργιανούς εργαζόμενους και αναγνώρισε κάποιες λέξεις στη συνομιλία των δραστών που εισέβαλαν στο σπίτι της.

Ηδη οι άνδρες του ΑΤ του νησιού έχουν προσαγάγει στο τμήμα τέσσερις με πέντε Γεωργιανούς που περιφέρονταν περίεργα στο λιμάνι και έψαχναν στις 5:30 θαλάσσιο ταξί για να τους μεταφέρει στη Βάρκιζα και τη Γλυφάδα.