Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020

Αποδεσμεύτηκαν οι αστυνομικοί με απόφαση Αρχηγού που φυλούσαν τοξικά απόβλητα στο Κορωπί

Του Βασίλη Γραμμένου…Οριστικό τέλος έδωσε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., στο μειζόν θέμα που είχε προκύψει και που αφορούσε στην περισυλλογή και στη μεταφορά τοξικών αποβλήτων, που κάποιος ασυνείδητος-εγκληματίας είχε ξεφορτώσει σε περιοχή του Κορωπίου.
appovlita1
Σύμφωνα με την καταγγελία που είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες στο anatropionline.gr, o Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ, Χρ.Συνδρεβέλης, για τα συγκεκριμένα τοξικά απόβλητα, η ΕΛ.ΑΣ ανάγκαστηκε να παραχωρήσει, για τη φύλαξή τους, αστυνομικές δυνάμεις όλη τη διάρκεια του 24ώρου!
Η κίνηση αυτή  προκάλεσε την αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων της αστυνομίας, τα μέλη των οποίων ισχυρίστηκαν πως οι συνάδελφοί τους θα πρέπει να αποδεσμευτούν από τις στατικές φυλάξεις και να ριχτούν στη μάχη κατά του εγκλήματος.
ImageResize
Σε πρόσφατο τέτ α τετ  που είχε το anatropionline.gr με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, κ.Τσακνάκη του  έθεσε το ζήτημα και η απάντηση που πήραμε ήταν ότι πολύ σύντομα θα δοθεί λύση, αν και όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός δεν είναι θέμα της αστυνομίας, αλλά της Περιφέρειας.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, τελικά χθές, ειδικό συνεργείο από υπαλήλλους της Περιφέρειας Αττικής, περισυνέλεξε τα τοξικά και τα μετέφερε σε ειδικό χώρο για την καταστροφή τους.
Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΝ.Α.Σ.Α:
Οι αντιπρόσωποι της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και μέλη της AN.A.Σ.Α εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, που έστω και καθυστερημένα διευθετήθηκε το ζήτημα της περισυλλογής και μεταφοράς των τοξικών αποβλήτων από την περιοχή του Κορωπίου Αττικής και παύτηκαν, από τις 24/09/2015 να διατίθενται αστυνομικές δυνάμεις σε στατικές φυλάξεις στην εν λόγω περιοχή με αποτέλεσμα, οι αποδεσμευόμενοι αστυνομικοί να απαλλαγούν από το εν λόγω πάρεργο και να «ριχτούν» στην μάχη κατά του εγκλήματος και συνεπώς στην προστασία του πολίτη.
Ελπίζουμε μελλοντικά παρόμοια  ζητήματα να αντιμετωπίζονται με ταχύτερους ρυθμούς, έτσι ώστε να μην απαιτείται να θυσιάζουμε, αστυνομικές δυνάμεις  στο βωμό της γραφειοκρατίας.
Ευελπιστούμε σε μελλοντική νομοθέτηση από τους αρμοδίους, έτσι ώστε το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ, να απαλλαγεί οριστικά από πάρεργα, που κατακλύζουν τον Οργανισμό μας και δεν επιτρέπουν να προσφέρουμε στους πολίτες  τις υπηρεσίες μας, στο βαθμό και στο μέτρο που τους «πρέπει».
Υπενθυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή ως συνδικαλιστικός συνδυασμός της Ν/Α Αττικής (ΑΝ.Α.Σ.Α)  καυτηριάσαμε το ζήτημα μέσα από αρθογραφία μας ,αλλά και με δημοσιοποίηση του ζητήματος στα Μ.Μ.Ε., ενώ παράλληλα απ’ την πρώτη στιγμή μεταβήκαμε στην περιοχή των στατικών φυλάξεων για να διαπιστώσουμε την επικρατούσα κατάσταση.