Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτό είναι το κρησφύγετο του Ξηρού

Του Βασίλειου Γραμμένου…Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ANATROPIONLINE.GR, δίπλα από τη μεζονέτα που διακρίνεται στη φωτό,βρίσκεται η μικρή μονοκατοικία όπου διέμενε ο τρομοκράτης  της “17 Νοέμβρη”, Χριστόδουλος Ξηρός.

FullSizeRender-5

Το κρησφύγετο δεν είναι πάνω από 100 τμ ενώ στη μάντρα  που βρίσκεται εξωτερικά του σπιτιού, ο Ξηρός είχε τοποθετήσει ένα μεγάλο παράσινο πλέγμα για να μην υπάρχει ορατότητα στο εσωτερικό της μονοκατοικίας αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τα αδιάκριτα βλέμματα…

Το σπίτι βρίσκεται στην περιοχή της Αναβύσσου,το είχε νοικιάσει ο τρομοκράτης,με ψεύτικα στοιχεία και κατοικούσε  εκεί τους τελαυταίους δύο μήνες.

Κάτω από άκρα μυστικότητα και με συντονισμένες ενέργειες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο αρχιεκτελεστής της “17 Νοέμβρη βρέθηκε στα χέρια της αστυνομίας.

Ο Ξηρός ήταν για καιρό υπό παρακολούθηση και συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, κοντά στη γιάφκα του. Τις τελευταίες δύο ημέρες οι αστυνομικοί είχαν θέσει το σπίτι υπό παρακολούθηση και σήμερα πραγματοποίησαν επιχείρηση, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν ενώ επέβαινε σε ποδήλατο.

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν προέβαλλε καμία αντίσταση και παραδόθηκε αμέσως. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι είχε πάνω του ένα πιστόλι και πως είναι ξανθός με μούσι.

Η Αστυνομία, επίσης, προσήγαγε ένα άτομο, το οποίο βρισκόταν στο σπίτι όπου εντοπίστηκε ο Ξηρός.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ κλιμάκια της Αστυνομίας ερευνούν εξονυχιστικά το σπίτι, με μεγάλη προσοχή, για την περίπτωση που σε αυτό έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Στις 18:30 αναμένεται να πραγματοποιηθούν δηλώσεις από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε εξαφανιστεί τον Ιανουάριο του 2014, παραβιάζοντας την άδεια εξόδου που του είχε δοθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς δεν παρουσιάστηκε ως όφειλε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.