Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020

Αποκλειστικό: Έξι τζιπ της αντιτρομοκρατικής στο κρησφυγέτο του Ξηρού

Του Βασίλειου Γραμμένου…Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ANATROPIONLINE.GR, έφτασαν πριν λίγο στη γιάφκα του Χρ. Ξηρού, στην Ανάβυσσο, έξι τζιπ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες.

Κύκλοι της αστυνομίας δεν διαψεύδουν την ύπαρξη όπλων στη μονοκατοικία όπου διέμενε τους τελευταίους μήνες ο τρομοκράτης.

Το κρησφύγετο, που βρίσκεται στην περιοχή της Αναβύσσου, το είχε νοικιάσει ο τρομοκράτης με ψεύτικα στοιχεία και διέμενε εκεί τους τελαυταίους δύο μήνες.

Κάτω από άκρα μυστικότητα και με συντονισμένες ενέργειες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο αρχιεκτελεστής της “17 Νοέμβρη βρέθηκε στα χέρια της αστυνομίας.

Τις τελευταίες δύο ημέρες οι αστυνομικοί είχαν θέσει το σπίτι υπό παρακολούθηση και σήμερα πραγματοποίησαν την επιχείρηση. Τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν ενώ επέβαινε σε ποδήλατο. Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν προέβαλλε καμία αντίσταση και παραδόθηκε αμέσως. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι είχε πάνω του ένα πιστόλι και πως είναι ξανθός με μούσι.

Η Αστυνομία, επίσης, προσήγαγε ένα άτομο, το οποίο βρισκόταν στο σπίτι όπου εντοπίστηκε ο Ξηρός.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ κλιμάκια της Αστυνομίας ερευνούν εξονυχιστικά το σπίτι, με μεγάλη προσοχή, για την περίπτωση που σε αυτό έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Στις 18:30 αναμένεται να πραγματοποιηθούν δηλώσεις από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε εξαφανιστεί τον Ιανουάριο του 2014, παραβιάζοντας την άδεια εξόδου που του είχε δοθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς δεν παρουσιάστηκε ως όφειλε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.