Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020

Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου – Στη φυλακή η Βίκυ Σταμάτη

Μετά από δυόμισι χρόνια στη φυλακή, η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι ελεύθερη, με απόφαση των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που με πλειοψηφία 3-2 έκαναν δεκτή την αίτησή της.  Στο άκουσμα της απόφασης, η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου ξέσπασε σε λυγμούς και έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα της.

Το δικαστήριο της επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ, παρά το ότι ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε την άποψη ότι δεν πρέπει να της επιβληθεί εγγύηση από τη στιγμή που «έχει επιστρέψει όλα τα ακίνητα και δεν έχει ούτε ευρώ».

Σε δήλωσή της, η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου είπε: «Ακόμη και τώρα δε το πιστεύω. Θα το πιστέψω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου».

Από την πλευρά του, ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε πως η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της. «Θα γίνει έρανος – όσο κι αν ακούγεται παράξενο – για να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εγγύησης» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η κ. Τσοχατζοπούλου έχει επιστρέψει όλα τα ακίνητα στο δημόσιο κι έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της, καθαρίζοντας τουαλέτες στις φυλακές.

Συνεχίζεται ο εγκλεισμός της Βίκυς Σταμάτη

biku-stamati-arxeiou

Αντίθετα, οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αποφάσισαν ομόφωνα να απορριφθεί για τέταρτη φορά η αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών.

«Καταδικάζεται σε φυσική εξόντωση η Βίκυ Σταμάτη για να πιεστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος», δήλωσε ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης, αναφέροντας μάλιστα πως η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, όταν έμαθε την απόφαση «κατέρρευσε, λιποθύμησε».

Νωρίτερα, οι εισαγγελείς είχαν προτείνει την αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου και τον εγκλεισμό της Βίκης Σταμάτη, θεωρώντας ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται η κατηγορούμενη αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες.