Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020

Ας βοηθήσουμε Όλοι…Κορυφώνεται η αγωνία για τον 11χρονο Διονύση – Zήτημα ζωής και θανάτου, λέει η Αστυνομία…

Σε θρίλερ αγωνίας έχει μετατραπεί η υπόθεση εξαφάνισης ενός 11χρονου μέσα από το νοσοκομείο Παίδων «Αγιά Σοφία» και για το οποίο ήδη από προχθές, Αστυνομία και Χαμόγελο του Παιδιού έχουν ηχήσει συναγερμό μετά από εισαγγελική παραγγελία μέσω του amber alert.

Το τραγικό στοιχείο που όμως δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση και μάλιστα με πολλές και ισχυρές δόσεις ανησυχίας, είναι πως ο μικρός πρωταγωνίστησε πριν από λίγες ημέρες σε μια ασύλληπτη τραγωδία. Ζούσε με τη γιαγιά και τον παππού του στη Γαστούνη της Ηλείας, όταν στις 6 του μήνα, πήρε τα κλειδιά από το αυτοκίνητο ενός θείου του, έλυσε το χειρόφρενο, το αυτοκίνητο μετακινήθηκε και παρέσυρε σκοτώνοντας ένα αγγελούδι. Την ξαδερφούλα του ηλικίας μόλις 14 μηνών.

Αυτός ήταν και ο λόγος που έκτοτε, με εισαγγελική εντολή ο μικρός Διονύσης μεταφέρθηκε στην Αθήνα και εντάχθηκε σε πρόγραμμα κοινωνικής φροντίδας στο νοσοκομείο Παίδων μέσα από το οποίο εξαφανίστηκε σύμφωνα με τους γιατρούς το μεσημέρι της Κυριακής.

Στον σχετικό φάκελο που έχει σχηματίσει η Αστυνομία, ο Διονύσης φαίνεται ως αγνώστου πατρός, ενώ η μητέρα του είναι έγκλειστη στις φυλακές της Κέρκυρας.

Ο παππούς του παρότι έχει αναζητηθεί από αστυνομικούς του τμήματος Αναζήτησεων της Ασφάλειας, δεν έχει εντοπιστεί πουθενά. Τον έψαξαν και οι τοπικοί αλλά μάταια σε τρεις καταυλισμούς του Ασπρόπυργου όπου υπήρχαν πληροφορίες παρουσίας του. Αυτό είναι το ένα σενάριο που περιέχει το στοιχείο της ελπίδας και της ανακούφισης για τη τύχη του παιδιού.

Το άλλο σενάριο δεν θέλει κανείς από τους αστυνομικούς και από εμάς να το σκεφτεί, καθώς συναρτάται με την τραγωδία που έζησε και προκάλεσε άθελα του ο Διονύσης.

Γι αυτό λοιπόν, η Αστυνομία καλεί σε εγρήγορση όποιον ξέρει ή τυχαία δει μπροστά του αυτό το μικρό που βλέπεται  στην οθόνη. Ίσως είναι θέμα ζωής και θανάτου…