Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020

Αστυνομικοί “γάζωσαν” 12χρονο νεαρό που έπαιζε με…αεροβόλο !!

Ένα αγόρι 12 ετών που είχε στην κατοχή του ένα αεροβόλο πιστόλι με μπίλιες, απομίμηση όπλου, απεβίωσε μετά τον τραυματισμό του από τα πυρά αστυνομικών σε ένα πάρκο πλάι σε ένα χώρο διασκέδασης στο Κλίβελαντ, στην πολιτεία Οχάιο των ΗΠΑ.

Δύο αστυνομικοί εστάλησαν στο σημείο έπειτα από μια κλήση στην άμεση δράση σχετικά με έναν ύποπτο που κράδαινε ένα πιστόλι και απειλούσε διερχόμενους, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης του Κλίβελαν.

Οι δύο αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο απαίτησαν από τον 12χρονο Tamir Rice, να σηκώσει τα χέρια ψηλά, αλλά αυτός «κατέβασε τα χέρια προς τη μέση του για να πιάσει το πιστόλι».

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν το αγόρι, τραυματίζοντάς το στον κορμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Plain Dealer του Κλίβελαντ, ο δωδεκάχρονος απεβίωσε το πρωί της Κυριακής.

Μετά το συμβάν, οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν ότι «το πιστόλι το οποίο βρισκόταν στην κατοχή του υπόπτου 12 ετών ήταν μια ρεπλίκα τύπου “airsoft” (αεροβόλο με μπίλιες), αντίγραφο ημιαυτόματου πιστολιού, από το οποίο είχε αφαιρεθεί η πορτοκαλί σήμανση ασφαλείας», ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς είναι στο σώμα λιγότερο από έναν χρόνο, ενώ ο δεύτερος έχει εμπειρία δέκα ετών και πλέον, δήλωσε ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των αστυνομικών στην εφημερίδα Πλέιν Ντίλερ.

Στην ηχογράφηση της κλήσης στην άμεση δράση, ο καλών αναφέρει ότι ο ύποπτος ίσως ήταν «έφηβος» και το όπλο ήταν «πιθανόν ψεύτικο», αλλά η πληροφορία αυτή δεν μεταφέρθηκε στους αστυνομικούς που εστάλησαν στο σημείο, γράφει ακόμη η εφημερίδα.