Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020

Βίντεο – Ντροπή για την ΕΛ.ΑΣ.: ΜΑΤ δέρνουν υπάλληλο περιπτέρου στα εξάρχεια και κλέβουν νερά (βίντεο)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες, βίντεο από τη χθεσινή «επιδρομή» των ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων. Αυτό που προκαλεί τις περισσότερες αντιδράσεις είναι η στιγμή που οι άνδρες των ΜΑΤ ορμούν σε περίπτερο της περιοχής των Εξαρχείων και επιτίθενται στον εργαζόμενο, ο οποίος φωνάζει πως προσπαθούν να του κλέψουν τα νερά.

Οπως καταγράφεται στο ντοκουμέντο, άνδρες των ΜΑΤ ορμούν σ’ ένα περίπτερο, προπηλακίζουν και χτυπούν έναν νεαρό, ο οποίος τους δηλώνει ότι είναι εργαζόμενος στο κατάστημα και φωνάζει «είστε καλά; θα κλέψετε τα νερά;». Στο σημείο επικράτησε μεγάλη ένταση, ενώ, στο βίντεο φαίνεται καθαρά η στιγμή που ένας αστυνομικός χτυπάει με το γκλοπ τον νεαρό, ενώ άλλοι τον τραβολογάνε από την μπλούζα.

Μάλιστα, τη στιγμή που ο νεαρός συνεχίζει να φωνάζει «τι κάνετε;» και να λέει ότι πήραν τα νερά με τη βία ακούγεται μια φωνή να του λέει «σκάσε ρε».

Εκτός από την επίθεση στον νεαρό, στο περίπτερο προκλήθηκαν και υλικές ζημιές.

Κικίλιας: Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι «Το βίντεο έχει υποπέσει στην αντίληψή μου από την πρώτη στιγμή. Περίμενα να περάσει το τριήμερο των εορτασμών του Πολυτεχνείου, αλλά κανένας δεν θα μείνει ατιμώρητος. Ούτε αυτοί που άπλωσαν χέρι σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφου, ούτε οι συγκεκριμένοι κύριοι που απεικονίζονται στο βίντεο. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αμαυρώσει την εικόνα της Αστυνομίας».

Η εκδοχή των αστυνομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. Αναφέρουν ότι έχει βρεθεί η διμοιρία που είχε υπηρεσία και επιτέθηκε στον νεαρό.

Οι ίδιοι οι αστυνομικοί φέρεται να υποστηρίζουν ότι ο εργαζόμενος είναι από τον χώρο των αντεξουσιαστών και όταν πήγαν στο περίπτερο τους είπε «εγώ δεν δίνω νερά σε μπάτσους». Για τον λόγο αυτό τον πλάκωσαν στο ξύλο και προκάλεσαν ζημιές στο περίπτερο…

Μάλιστα, οι ίδιοι επισημαίνουν ότι άφησαν είκοσι ευρώ στο περίπτερο τονίζοντας ότι πλήρωσαν τα νερά.

Σημειωτέον ότι από την Αστυνομία διεξάγεται ήδη διοικητική έρευνα, αλλά και προανάκριση από τις Εσωτερικές Υποθέσεις.