Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020

Βόμβα Χαϊκάλη: “Μου έδιναν 2 εώς 3 εκ. ευρώ για να ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας”!!! Τί καταγγέλει ο Λ. Λαζόπουλος

Απόπειρα χρηματισμού του για την προεδρική εκλογή επιβεβαίωσε ο βουλευτής των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, Παύλος Χαϊκάλης. Μάλιστα, είπε πως οπτικό και ακουστικό υλικό έχει παραδοθεί στην εισαγγελία και πως ο ίδιος έχει καταθέσει σχετικά στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο.

Όπως δήλωσε στον ANT1 ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, η πρόταση που του έγινε ανερχόταν συνολικά σε 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Προέβλεπε αρχικά να του δοθούν 700.000 ευρώ μετρητά, στη συνέχεια να αποπληρωθεί δάνειο που οφείλει σε τράπεζα και τέλος να υπογράψει συμβόλαια με εταιρείες παραγωγής. “Μου έδιναν 700.000 ευρώ μετρητά ως πρώτη δόση και μετά διακανονισμό των δανείων μου στην τράπεζα, αλλά και συμβόλαια με διαφημιστική. Μού έδιναν από δύο εκατομμύρια μέχρι τρία για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, συνέχισε μιλώντας στον ΑΝΤ1. Μάλιστα, ο βουλευτής σημείωσε πως “έχω δώσει κατάθεση στον εισαγγελέα εφετών, κ. Παναγιωτόπουλο και στον Ντογιάκο, τον προϊστάμενο εισαγγελίας εφετών Αθηνών. Έχουν γίνει δύο συναντήσεις που έχουν καταγραφεί“, συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως εκτός από το οπτικό υλικό, υπάρχουν και καταγεγραμμένες συνομιλίες που βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η προσπάθεια δωροδοκίας προέρχεται από επιχειρηματία όχι πολιτικό και όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χαϊκάλης: “Ξεκίνησε ως πλάκα, αλλά στη συνέχεια σοβάρεψε”.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν στις 13:00 το μεσημέρι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Βόμβα ήταν και η αποκάλυψη του Λάκη Λαζόπουλου σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο οποίος είπε ότι έχει δει προσπάθεια χρηματισμού εν ενεργεία βουλευτή, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

https://www.youtube.com/watch?v=cKH4zbgXfoQ

Μάλιστα, λίγο αργότερα αποκάλυψε και εκείνος το όνομα του βουλευτή των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, Παύλου Χαϊκάλη.  Σύμφωνα με τα λεγόμενα και του κ. Λαζόπουλου, υπάρχουν στοιχεία, τα οποία έχουν κατατεθεί στον εισαγγελέα και θα γνωρίσουν το φως της δημοσιότητας.

Τους ισχυρισμούς του ηθοποιού επιβεβαίωσε, όπως προαναφέρθηκε, και ο ίδιος ο Π. Χαϊκάλης. Μιλώντας στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή τόνισε: “Οταν έγινε η απόπειρα εγώ ενημέρωσα τον Πρόεδρο. Περιμέναμε την δικαιοσύνη να επέμβει. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια κίνηση. Εγώ το υλικό το έχω δώσει και στον Λάκη, επειδή ήξερα πως θα το χειριστεί, επίσης για τις νομικές του γνώσεις και τρίτον για την τεχνική υποστήριξη που χρειάζεται το υλικό για να καθαρογραφούν οι διάλογοι και να φύγουν κάποιοι θόρυβο“.

Ο Πρόεδρος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, Πάνος Καμμένος, θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος, σήμερα Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, στις 13:00.

Σκουρλέτης: Προσπάθεια χρηματισμού με σκοπό την αποστασία

Στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή παρενέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για προσπάθεια χρηματισμού με σκοπό την αποστασία.

Όσα ακούσαμε πριν από τον κ. Λαζόπουλο και επιβεβαιωθήκαμε από τον κ. Χαϊκάλη προσδίδουν μια δραματική τροπή σε αυτή την υπόθεση των πιέσεων που τελικά δεν είναι απλώς πιέσεις. Είναι απόπειρα χρηματισμού βουλευτών για να επηρεαστούν στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θυμόσαστε όταν είχαμε αναφερθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιεύματα του Τύπου που είχαμε γενικά μιλήσει γύρω από το θέμα, τότε είχαμε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζουμε την πολιτική ζωή”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Και πρόσθεσε: “Σήμερα αποκαλύπτεται απ΄ ότι φάινεται με έναν σαφή τρόπο ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού με σκοπό την αποστασία“.