Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020

Γρ.Κωνσταντέλλος: Περιβαλλοντικό έγκλημα η πλατεία στο Πανόραμα Βούλας

Την απομάκρυνση σχεδόν του μισού τσιμέντου που είχε χρησιμοποιηθεί για την ανάπλαση της πλατείας Άλσους στο Πανόραμα, αποφάσισε η Δημοτική Αρχή.

11-570

Συνεπής στην πάγια περιβαλλοντική πολιτική της  παράταξής του, ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κάλεσε στο γραφείο του τους  αρμόδιους αντιδημάρχους, τη  διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς επίσης και τη διευθύντρια της  Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου, όπου μετά απο σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στο συγκεκριμένο έργο.

2

Η παρέμβαση αφορά στην απομάκρυνση πολλών τσιμεντένιων όγκων που είχαν τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη  Πλατεία, γεγονός με το οποίο είχε διαφωνήσει εξ αρχής ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του (από τη θέση της αντιπολίτευσης τότε).

Σημειώνουμε πως το έργο είχε διακοπεί για πέντε μήνες λόγω της αδυναμίας του Δήμου να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις στον ανάδοχο, επειδή είχε ακολουθήσει εσφαλμένη διαδικασία ως προς την πηγή χρηματοδότησής του.

3

Μετά την επίλυση του προβλήματος από το Δήμο, αλλά και την απομάκρυνση του αρκετού όγκου τσιμέντου από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου, ο ανάδοχος θα επανεκκινήσει άμεσα την ανάπλαση της πλατείας Άλσους, υλοποιώντας παράλληλα σειρά άλλων τεχνικών τροποποιήσεων, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της πλατείας και τη δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου.

13d7a3398dc7b388aef2399aed0ae945_L

Ο Γρ.Κωνσταντέλλος  έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το έργο:

«Παρά τα όσα προσπάθησαν πολλοί να μας προσάψουν προεκλογικά, θεωρούμε ότι η χρήση τόσου τσιμέντου στους ελεύθερους χώρους της πόλης αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα. Η Δημοτική Αρχή έχει στόχο να παρέμβει δυναμικά και να αναπλάσει πολλούς κοινόχρηστους χώρους της πόλης, πάντα όμως στη φιλοσοφία της ανάδειξης του περιβάλλοντος και του πράσινου».