Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

Δείτε τον οπλισμό του Ξηρού(Φωτό)

Μαρτυρίες κατοίκων και καταστηματαρχών της Αναβύσσου λένε χαρακτηριστικά ότι ο άνθρωπος με το ξανθό μαλλί που παρουσιαζόταν ως συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Καστοριά, σε κάθε αγορά του πλήρωνε με μετρητά. Από πού αντλούσε τα λεφτά και ποιοι ήταν αυτοί που χρηματοδοτούσαν το λεγόμενο επαναστατικό ταμείο; Απάντηση και σε αυτή την περίπτωση ίσως δώσουν τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Αναβύσσου.

xiros-opla-4

Η ανατίναξη της Α΄πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να απελευθερωθούν τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, απαιτεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής ομάδα τουλάχιστον οκτώ ατόμων με γνώσεις στο χειρισμό όπλων και ρουκετών. Τα πρόσωπα αυτά πιθανότατα είναι ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ένας εκ των οποίων θεωρείται ως ο σύνδεσμός με τις ομάδες ποινικών από τις οποίες έγινε η προμήθεια του οπλισμού.

xiros-opla-3

Ως κατασκευαστής της βόμβας των 100 κιλων που θα γκρέμιζε τον Κορυδαλλό θεωρείται ο Χριστόδουλος Ξηρός ενώ άγνωστος παραμένει ο ρόλος της γυναίκας που ίσως είχε αναλάβει να εκτελεί χρέη οδηγού σε ένα από τα δύο βανάκια διαφυγής των τρομοκρατών. Από τις σημειώσεις που βρέθηκαν στην Ανάβυσσο προκύπτει ότι το βανάκι με τον οπλισμό θα το άλλαζαν στην Ιερά Οδό και στη συνέχεια για «ξεκάρφωμα» μετά από μερικά χιλιόμετρα θα άλλαζαν άλλα δύο οχήματα  προκειμένου να φθάσουν στην Ανάβυσσο με «καθαρό» αυτοκίνητο  που θα οδηγούσε η συγκεκριμένη γυναίκα και συνεπώς δεν θα έμπαινε στο στόχαστρο των αρχών.

xiros-opla-1

xiros-opla-4

Όλα δείχνουν ότι η επιχείρηση στον Κορυδαλλό θα γινόταν πριν τα Φώτα και όπως φαίνεται από τα σχεδιαγράμματα ο Ξηρός ήθελε ακόμη και νεκρούς σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς προκειμένου να βγάλει έξω τους ανθρώπους που τον κάλυπταν όλο αυτό το διάστημα μετά την απόδραση του.