Δευτέρα , 19 Οκτωβρίου 2020

Δημοσκοπήσεις εκλογές ΝΔ: Προβληματισμός στο στρατόπεδο Μειμαράκη

Ποιο φαβορί χάνει έδαφος στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της ΝΔ;

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο στρατόπεδο του Β. Μειμαράκη από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που θέλουν τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ, και μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες μεγάλο φαβορί για την ηγεσία του κόμματος, να χάνει την δυναμική του και να παλεύει πλέον με νύχια και με δόντια για την διεκδίκηση της αρχηγίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής τηλεφωνικής δημοσκόπησης της εταιρείας METRISI που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 3 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1452 ατόμων και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στην πρόθεση ψήφου στο σύνολο του δείγματος προηγείται ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 26,6% έναντι 23,1% του Βαγγέλη Μειμαράκη.

Το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών και η παράταση της αβεβαιότητας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να έχουν πλήξει το προφιλ του Μειμαράκη που βλέπει να χάνει έδαφος η δημοτικότητα του και να ισχυροποιούνται οι συνυποψήφιοι του.

Το επιτελείο του πρώην αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας επιχειρώντας να αντιστρέψει το κλίμα περνά στην αντεπίθεση, και τώρα τα βάζει… με τις δημοσκοπήσεις.

Ο εκπρόσωπος του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη, Θ. Αμπατζόγλου, σχολιάζοντας δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε τα εξής:

«Είναι αναξιόπιστες, αντιεπιστημονικές, κατά παράβαση του κώδικα των δημοσκοπήσεων. Είναι προφανές ότι υπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες». – See more at: http://newsone.gr/lifestyle/572138-demoskopeseis-ekloges-nd-poio-phabori-chanei-te-ge-kato-apo-ta-podia-toy#sthash.9E2Tee20.dpuf