Τετάρτη , 12 Αυγούστου 2020

Δύο χρόνια έψαχναν τη Ρούπα: Οι ληστείες, η πτήση με το ελικόπτερο, η εξαφάνιση

Συνελήφθη στις έξι τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Μπραχάμισε διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, σύντροφος του αρχηγού του επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη.

Μαζί με τη Ρούπα, σε άλλο διαμέρισμα της ίδιας περιοχής, συνελήφθη και μια 25χρονη, η οποία φέρεται να φιλοξενούσε τη 48χρονη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία δεν φέρεται να είναι σεσημασένη, όμως ερευνάται η πιθανή συμμετοχή της σε ληστείες που φέρεται να πραγματοποίησε η Ρούπα τα δύο χρόνια που ήταν καταζητούμενη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η σύλληψη της Ρούπα ανοίγει έναν νέο κύκλο συλλήψεων που έχει να κάνει με άτομα που δραστηριοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε οργανώσεις όπως η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών και φέρεται να έχουν πραγματοποιήσει τρομοκρατικά χτυπήματα με σημαντικότερο αυτό της βομβιστικής επίθεσης στο ΣΕΒ.

Οι πληροφορίες λένε ότι η Πόλα Ρούπα για άλλη μια φορά κατάφερε να αλλάξει την εμφάνισή της καθώς ήταν πολύ αδυνατισμένη, είχε κοντό καστανόξανθο μαλλί και κανείς από τους κατοίκους της περιοχής δεν είχε αντιληφθεί ποια είναι η γυναίκα που έμενε στο μικρό διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη.

Η Πόλα Ρούπα τα τελευταία 2,5χρόνια, μετά, δηλαδή, τη σύλληψη του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας, τον Ιούλιο του 2014, είχε εξαφανιστεί, όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν ίχνη της σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ληστειών όπως αυτή στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου η Ρούπα άρπαξε περισσότερες από 300.000 ευρώ, σε τράπεζα στην περιοχή της Μαλεσίνας ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο προσπάθησε με ελικόπτερο να απελευθερώσει το Νίκο Μαζιώτη, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που έδωσε σημεία ζωής όμως οι αστυνομικοί το τελευταίο διάστημα ήταν στα ίχνη της.

Πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη συμμετοχή στην οργάνωση Επανασταστικός Αγώνας ενώ αναμένεται τις επόμενες ώρες που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα να τις απαγγελθούν και νέες κατηγορίες βάσει των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η αντιτρομοκρατική το τελευταίο διάστημα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ίδια κρατάει το στόμα της κλειστό και δεν λέει το παραμικρό στους αστυνομικούς.