Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020

Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου – Ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησης ο Αλ.Τσίπρας

Είναι οριστικό: Μέσω διαγγέλματος προς τον ελληνικό λαό ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφασή του να μεταβεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για να υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησης.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΑ:

Ξεκάθαρη εντολή και σταθερή κυβέρνηση ζήτησε στο διάγγελμα του ο Αλέξης Τσίπρας, για το σκληρό έργο της πάταξης της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Αυτήν την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στο προεδρικό Μέγαρο για τη θεσμική συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθήκοντα πρωθυπουργού αναμένεται να αναλάβει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών που μάλλον «κλειδώνουν» στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Δώσαμε μάχη να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές συνέπειες με στόχο να ξανακερδίσουμε την κυριαρχία μας έναντι των δανειστών χωρίς να αποδεχόμαστε αφαίμαξη των ασθενέστερων κοινωνικά δυνάμεων», δήλωσε ο κ. Τσίπρας κατά το διάγγελμά του στο λαό, υπενθυμίζοντας ότι «συμφωνήσαμε σε δραματικά μικρότερα πλεονάσματα σε σχέση με αυτά της προηγούμενης κυβέρνησης, άρα 20 δισ. ευρώ λιγότερα μέτρα».

«Τώρα που αυτός ο κύκλος έφτασε στο τέλος του. Εγώ αισθάνομαι την ηθική και πολιτική υποχρέωση να θέσω στη δική σας κρίση όλα όσα έπραξα. Αποφάσισα και θα μεταβώ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υποβάλω την παραίτησή μου και την παραίτηση της κυβέρνησης. Τώρα πρέπει να πάρει τον λόγο εκ νέου ο κυρίαρχος λαός. Εσείς θα αποφανθείτε αν η συμφωνία που πετύχαμε παρέχει τις προϋποθέσεις για να ξεπεραστούν τα σημερινά αδιέξοδα. Εσείς θα αποφανθείτε ποιος και πώς μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στο δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο μέλλον.

Εσείς με την ψήφο σας θα μας κρίνεται όλους. Θα κρίνετε κι εκείνους από το παλιό κομματικό σύστημα που μας πίεζαν συντονισμένοι με τα πιο σκληρά κέντρα των δανειστών να υπογράψουμε ότι μας έβαζαν μπροστά μας. Επαφίεμαι στην κρίση σας με τη συνείδησή μου ήσυχη», τόνισε ο πρωθυπουργός.