Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Συνελήφθη ο τρομοκράτης Χρ. Ξηρός

Του Βασίλειου Γραμμένου…Συνελήφθη το Σάββατο σε περιοχή της ανατολικής Αττικής ο καταζητούμενος τρομοκράτης, Χριστόδουλος Ξηρός. 

Κάτω από άκρα μυστικότητα και με συντονισμένες ενέργειες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο αρχιεκτελεστής της “17 Νοέμβρη” βρέθηκε στα χέρια της αστυνομίας.

Ο Ξηρός ήταν για καιρό υπό παρακολούθηση και συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, κοντά στη γιάφκα του, στην Ανάβυσσο, που είχε νοικιάσει με ψεύτικα στοιχεία και διέμενε τους τελευταίους δύο μήνες. Τις τελευταίες δύο ημέρες οι αστυνομικοί είχαν θέσει το σπίτι υπό παρακολούθηση και σήμερα πραγματοποίησαν επιχείρηση, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν ενώ επέβαινε σε ποδήλατο.

Τις τελευταίες δύο ημέρες οι αστυνομικοί είχαν θέσει το σπίτι υπό παρακολούθηση και σήμερα πραγματοποίησαν επιχείρηση την ώρα που έβγαινε απ’ αυτό και τον συνέλαβαν.

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν προέβαλλε καμία αντίσταση και παραδόθηκε αμέσως. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι είχε πάνω του ένα πιστόλι και πως είναι ξανθός με μούσι. Η Αστυνομία επίσης προσήγαγε ένα άτομο το οποίο βρισκόταν στο σπίτι όπου εντοπίστηκε ο Ξηρός.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ κλιμάκια της Αστυνομίας ερευνούν εξονυχιστικά το σπίτι, με μεγάλη προσοχή, για την περίπτωση που σε αυτό έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Στις 18:30 αναμένεται να πραγματοποιηθούν δηλώσεις από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε εξαφανιστεί τον Ιανουάριο του 2014, παραβιάζοντας την άδεια εξόδου που του είχε δοθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς δεν παρουσιάστηκε ως όφειλε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.