Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020

Εκτός υπηρεσίας… η μια στις τρεις μοτοσικλέτες της ΔΙΑΣ

Από το 2009 που ιδρύθηκε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά «όπλα» στην πάταξη της εγκληματικότητας.

Μέσα σε έξι χρόνια δράσης, οι περίπου 2.200 αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αττική έχουν διανύσει 52 εκατομμύρια χιλιόμετρα, έχουν ελέγξει 3 εκατομμύρια άτομα και 2 εκατομμύρια οχήματα, ενώ έχουν προχωρήσει σε 46.200 συλλήψεις, ανάμεσά τους πάνω από 3.000 άκρως επικίνδυνοι κακοποιοί!

Στη μάχη κατά του εγκλήματος όμως υπάρχουν και ανθρώπινες απώλειες. Τον Μάρτιο του 2011 δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έπεσαν νεκροί σε ενέδρα θανάτου αδίστακτων ληστών με καλάσνικοφ, δέκα μέλη της ομάδας έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία την ώρα του καθήκοντος και δεκάδες άλλοι συνάδελφοι τους έχουν τραυματιστεί.

Κι όμως αυτή η ομάδα – πρότυπο της αστυνομίας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, αφού είτε λόγω βλαβών, είτε έλλειψης συντήρησης και ελαστικών, έχουν ακινητοποιηθεί οι 461 μοτοσυκλέτες από τις 1.251 που αποτελούν συνολικά το «στόλο» στην Αττική.

Δηλαδή η μία στις τρεις μοτοσικλέτες βρίσκεται στο συνεργείο, ενώ η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη εάν τα τελευταία χρόνια δεν είχαν δοθεί δωρεές, αφού πριν από λίγα χρόνια είχαν να φθάσει στο σημείο να κυκλοφορούν περίπου 400 μοτοσικλέτες της ΔΙΑΣ!

Όπως λέει μάλιστα ο πρόεδρος του σωματείου ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας στο newsbomb.gr, το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω κρίσης με τις ακινητοποιημένες μοτοσικλέτες, έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι περιπολίες, ενώ αρκετοί αστυνομικοί έχουν φθάσει στο σημείο να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για να αλλάξουν τακάκια και λάδια στις μοτοσικλέτες αφού κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, ενώ οι περισσότεροι αγοράζουν μόνοι και τον εξοπλισμό τους, όπως μπουφάν και μπότες!