Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020

Εξαπάτησαν 50.000 Έλληνες προσφέροντας πολύ φθηνές διακοπές! Πώς μπορείτε να προστατευθείτε!

Συνεχώς εμφανίζονται στο διαδίκτυο νέες ιστοσελίδες επιτήδειων που υπόσχονται πάμφθηνες διακοπές, εισπράττουν προκαταβολές και στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Μέχρι στιγμής έχουν εξαπατηθεί 50.000 Έλληνες σύμφωνα με δημοσιεύμα κυριακάτικης εφημερίδας , μεταξύ των οποίων βρίσκονται και επώνυμοι Αθηναίοι, μέσα από μία συγκεκριμένη ιστοσελίδα που υπόσχονταν φθηνό κόστος διαμονής σε ανύπαρκτα ξενοδοχεία.

Ανάμεσα στα θύματα είναι τηλεοπτικοί αστέρες και επιφανείς πολίτες που έπεσαν στην παγίδα και πλήρωσαν προκαταβολές για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους σε ανύπαρκτα σαλέ της Ελβετίας.

Σε εξευτελιστικές τιμές θα μπορούσε κανείς -σύμφωνα με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα- να ενοικιάσει δωμάτια σε τουριστικές – για την εποχή – περιοχές, όπως για παράδειγμα είναι οι περιοχές που βρίσκονται κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα. Επίσης, στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα υπήρχαν πανάκριβα σπίτια και ρετιρέ στην Αθήνα, τα ενοίκια των οποίων είναι απλησίαστα για τον μέσο Έλληνα.

Για παράδειγμα, μια διώροφη μεζονέτα στο Κολωνάκι, η οποία περιέχει από χαμάμ μέχρι και εσωτερική πισίνα και θερμαινόμενα πατώματα, δινόταν προσφορά ημερήσιας ενοικίασης 300 ευρώ, αντί 5.000 ευρώ που ήταν η κανονική τιμή. Το κύκλωμα έδινε προσφορές ενοικίασης για πολυτελή οικήματα από 200 έως 1.000 ευρώ ημερησίως ή το διήμερο. Κανονικά, για τέτοια σπίτια η τιμή ξεκινάει από 5.000 και φθάνει στα 9.000 ευρώ για το ίδιο χρονικό διάστημα.