Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες κυρίως στα Βόρεια προάστια

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες, κυρίως στα Βόρεια προάστια.

Συνελήφθησαν στις 5-10-2015 στην περιοχή του Γουδή, κατόπιν καταδίωξης από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ ηλικίας 26 και 16 ετών, οι οποίοι νωρίτερα, μαζί με συνεργό τους που αναζητείται, είχαν διαρρήξει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στον Άγιο Δημήτριο. Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται επιπλέον δύο (2) μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει από τον περασμένο Ιούλιο εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες, από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές, κυρίως σε περιοχές των βορείων προαστίων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις κλοπών στις περιοχές Χαλανδρίου, Νέου Ψυχικού, Βριλησσίων, Πεντέλης, Νέας Ερυθραίας, Νίκαιας και Νέας Ιωνίας.

Επιπλέον εξακριβώθηκε ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.