Δευτέρα , 19 Οκτωβρίου 2020

Επίθεση Πατούλη σε Δούρου με φόντο το ΕΣΠΑ

Προσβλητικό χαρακτήρισε το θέμα της χρηματοδότησης των ΟΤΑ α΄ βαθμού μέσω του ΕΣΠΑ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, σε συζήτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τετάρτης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δήμαρχοι «αυτή τη στιγμή αναγκάζονται να κοιτούν στα μάτια τις Περιφέρειες σαν επαίτες», αναφορικά με τη χρηματοδότηση έργων.

Επιτέθηκε στη συνέχεια κατά της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και τις δηλώσεις της για«κοινοβουλευτική εκτροπή» αναφορικά με τη σύσταση Περιφερειακών Επιτροπών Αναπτυξιακού Σχεδιασμού (ΠΕΑΣ). Η κ. Δούρου αρχικά κατήγγειλε ότι μέσω της σχετικής τροπολογίας η κυβέρνηση «επιχειρεί να υποβαθμίσει και να χειραγωγήσεις την υλοποίηση των ΠΕΠ από τις Περιφέρειες». Στη συνέχεια, έπειτα από εισήγηση της ίδιας, η ΕΝΠΕ εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο ζητούσε «την κατάργηση της ψηφισθείσας άρον – άρον, χωρίς συζήτηση, τροπολογία».

«Δεν ζητήσαμε κανενός τα λεφτά, ζητάμε τα δικά μας λεφτά», είπε ο κ. Πατούλης και συμπλήρωσε ότι «θέλουν τυφλή υποταγή από εμάς, χωρίς εμάς. Όποιος λέει ότι είναι ανώτερος από εμάς, εμείς λέμε ότι είμαστε ισότιμοι». Μεταξύ άλλων, τόνισε με τη σύσταση της ΠΕΑΣ «δεν τα παίρνουμε τα λεφτά τα ελέγχουμε όμως».

Αναφορικά με τις ΠΕΑΣ, υπενθυμίζεται ότι η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι κινείται «στη σωστή κατεύθυνση η νομοθετική ρύθμιση που δίνει ρόλο στο σχεδιασμό του ΕΣΠΑ στην Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού»