Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

Επιτέλους! Η αστυνομία πρόχωρησε σε συλλήψεις για τις μαχαιριές στο Ρίο

Όπως σας είχαμε γράψει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ,οι αστυνομικές αρχές στην Πάτρα γνώριζαν τους ψευτομπράβους που επιτέθηκαν με μαχαίρι στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματίσουν σοβαρά τον έναν από τους δυο.

Γι αυτό λοιπόν προχώρησαν και στη σύλληψη  τριών ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στο αιματηρό περιστατικό της επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, έξω από νυχτερινό κλαμπ στο Ρίο.

Δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι από έναν 23χρονο και έναν 26χρονο. Η κατάληξη ήταν ο ένας να τραυματιστεί στην κοιλιά αλλά ευτυχώς κατάφερε να γλιτώσει και παραμένει στο Νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Το θύμα υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ στην Αθήνα και είχε έρθει για διακοπές στην Πάτρα, μαζί με συνάδελφό του.

Η αστυνομία προχώρησε σε 3 συλλήψεις ατόμων που τους θεωρεί συνεργούς στο επεισόδιο. Πρόκειται για περιστατικό που έχει ανησυχήσει εκατοντάδες οικογένειες με παιδιά μιας και η περιοχή προσελκύει νεαρόκοσμο.

Για τον έναν δράστη που έχει ποινικό παρελθόν δεν αποκλείεται να απαγγελθεί η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Είναι δε χαρακτηριστικό πως το θύμα δέχθηκε χτύπημα με το μαχαίρι σε κοντινή απόσταση από την καρδιά και είναι θέμα τύχης το πως δεν έχασε την ζωή του.

Όλα αυτά βέβαια τα θλιβερά περιστατικά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί από την πόλη της Πάτρας, αν οι αστυνομικές αρχές έκαναν σωστά τη δουλειά τους, είχαν συλλάβει όλα αυτά τα χαϊβάνια που κυκλοφορούν οπλισμένα, λες και βρίσκονται στο Αφγανιστάν, και τα είχαν οδηγήσει στη φυλακή.