Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020

“Καμπάνα” 6 μηνών σε αστυνομικό για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του – “Με ζήλευε παθολογικά, πήγε να με σκοτώσει με το υπηρεσιακό του πιστόλι”

32χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στην Τροχαία Χαλκίδας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών για τον άγριοξυλοδαρμό της συντρόφου του – “Με ζήλευε παθολογικά, πήγε να με σκοτώσει με το υπηρεσιακό του πιστόλι”

Ο άγριος καυγάς σημειώθηκε τον Μάϊο του 2007 στο σπίτι που διέμεναν. Σύμφωνα με την κατάθεση της νεαρής σερβιτόρας, ο αστυνομικός την ξυλοκόπησε βάναυσα και στην συνέχεια της «κόλλησε» το υπηρεσιακό όπλο στο κρόταφο και την απείλησε ότι θα τον σκοτώσει.

Όπως διαβάζουμε στο eviazoom, το πρώτο δικαστήριο που έγινε τον Μάρτιο του 2013, ο 32χρονος αστυνομικός είχε καταδικασθεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 16 μηνών για παράνομη χρήση του υπηρεσιακού του όπλου και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Ο αστυνομικός είχε υποβάλει έφεση κατά της απόφασης και συνέχισε να υπηρετεί στην Τροχαία Χαλκίδας.

Τελικά, πραγματοποιήθηκε η δίκη στο Εφετείο Εύβοιας και καταδικάσθηκε μόνο για τον ξυλοδαρμό σε φυλάκιση 6 μηνών, ενώ κρίθηκε αθώος για τη δεύτερη σοβαρή κατηγορία. (απειλή κατά ζωής, παράνομη χρήση όπλου).

Μεγάλο ρόλο στην αθωωτική απόφαση, έπαιξε η κατάθεση συναδέλφου του, αστυνομικού, ο οποίος είπε στο δικαστήριο, ότι το όπλο του κατηγορουμένου, βρισκόνταν στο φοριαμό του, στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, την ώρα του καυγά.

“Τη ζήλευε παθολογικά, πήγε να τη σκοτώσει με το υπηρεσιακό του πιστόλι” τόνισε και η μητέρα της νεαρής κοπέλας στο δικαστήριο, ενώ ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στην απολογία του, “Είμαι αθώος. Με κατηγορεί για λόγους εκδίκησης, επειδή την χώρισα. Ήθελε να με εκδικηθεί και να με καταστρέψει. Με απατούσε και μόλις το ανακάλυψα, πήγα στο σπίτι να μαζέψω τα πράγματα μου.

Τότε άρχισε να με χτυπάει και να μου σκίζει τα ρούχα. Το μόνο που έκανα ήταν να αμυνθώ και στην συνέχεια αποχώρησα”.