Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020

Κρήτη: Είχε ένα άγαλμα και άλλα αρχαία αντικείμενα στην κατοχή του – Συνελήφθη 43χρονος (φωτο)

Ένα αρχαίο άγαλμα και άλλα αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας είχε στην κατοχή του 43χρονος ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, από αστυνομικούς του  Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου. Ο 43χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση, στην οποία τα είχε πετάξει ο συλληφθείς, εντός πλαστικού σάκου, μεταλλικό βραχιόλι χειρός, δύο μεταλλικοί αμφορείς, μεταλλικό κεφάλι ,που απεικονίζει ανθρώπινη μορφή, μεταλλικό ανθρώπινο σώμα και δύο μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ακολούθησαν έρευνες  από αστυνομικούς στο σπίτι του 43χρονου και σε οίκημα που χρησιμοποιείται ως αποθήκη, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  πήλινη σφήνα, μεταλλικό αντικείμενο τύπου νομίσματος , μαρμάρινο άγαλμα και πέντε φωτογραφίες που απεικόνιζαν το μαρμάρινο άγαλμα.
Σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση αρμόδιου υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ν. Ηρακλείου, το άγαλμα  εμπίπτει στις διατάξεις της Νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.
Τα αντικείμενα παραδόθηκαν στην αρμόδια Υπηρεσία Αρχαιοτήτων.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καστελλίου, ενώ ο  συλληφθείς θα  οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
αρχαία