Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

Κρήτη: Τον ξυλοκόπησαν επειδή ήταν αστυνομικός

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας κατά αστυνομικών από παρέες «θερμόαιμων» ανδρών στην Κρήτη. Το νέο  περιστατικό συνέβη χθες τα ξημερώματα στο Ασήμι όταν μία παρέα 5 νταήδων χωρίς λόγο και αιτία επιτέθηκαν – αρχικά φραστικά και στη συνέχεια σωματικά – σε έναν ειδικό φρουρό.

Όλα ξεκίνησαν στις 4.30 τα ξημερώματα όταν ο ειδικός φρουρός – που υπηρετεί στο Ασήμι – βρισκόταν εκτός υπηρεσίας κι είχε βγει με την παρέα του για να διασκεδάσει σε καφέ – μπαρ της περιοχής.
Εκεί, σε διπλανό τραπέζι, έπιναν το ποτό τους πέντε νεαροί άνδρες οι οποίοι έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι γύρευαν… φασαρίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι πέντε  άρχισαν να βρίζουν τον 32χρονο ειδικό φρουρό χωρίς λόγο και αιτία. Ο μόνος λόγος φαίνεται ότι ήταν το επάγγελμά του.

Οι νεαροί κατηγορούσαν τόσο τον ίδιο όσο και στην αστυνομία γενικότερα. Ο 32χρονος επειδή δεν θέλησε να δώσει αφορμές έφυγε μαζί με την παρέα του από τον χώρο. Λίγη ώρα αργότερα όμως, οι πέντε άντρες – που ήθελαν σώνει και καλά να συνεχίσουν το επεισόδιο – του έστησαν καρτέρι στο δρόμο.

Όταν εμφανίστηκε ο 32χρονος ειδικός φρουρός του επιτέθηκαν πάλι λεκτικά ενώ στη συνέχεια τα αίματα… άναψαν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν στο πρόσωπο και στο σώμα. Ο 32χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τις πληροφορίες του cretapost να αναφέρουν ότι έφερε χτυπήματα στο πρόσωπο. Αμέσως μετά ο ειδικός φρουρός πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Ασημίου και κατέθεσε μήνυση εναντίον των και των πέντε.

Οι αστυνομικές αρχές ήδη έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των… θερμόαιμων δραστών.