Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020

Κυριάκος Μητσοτάκης : Είμαστε όλοι εγγυητές της ενότητας (Βίντεο)

“Είμαι περήφανος για το όνομά μου. Είμαι αποδέκτης μιας πνευματικής κληρονομιάς που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και παλαιότερα ο πατέρας του, υποστηρικτές της…
μεγάλης παράταξης του Ελ. Βενιζέλου” ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο Ηράκλειο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Είμαι ο οπαδος του κέντρου και αυτό θελω να εκφράσω και πιστεύω οτι ειμαι ο πιο κατάλληλος για να ηγηθώ της ΝΔ και να την ανεβάσω απο το ασφυκτικό 28% ωστε να γίνει και πάλι μια μεγάλη και ενιαια παράταξη.”

Ο ίδιος ανέπτυξε τα βασικά σημεία των θέσεων του τονίζοντας ότι είναι ανοικτός στο δημόσιο διάλογο σημειώνοντας ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνει στην τηλεόραση αλλά στα όργανα του κόμματος ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για τις θέσεις και τις απόψεις των υποψηφίων.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την τριήμερη επίσκεψη του στην Κρήτη με την περιοδεία του στο νομό Λασιθίου.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Νεάπολη, τον Άγιο Νικόλαο και την περιοχή Τζερμιάδων όπου είχε επαφές και συναντήσεις με τοπικούς φορείς καθώς και κομματικά στελέχη.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του καταδίκασε για μια ακόμη φορά την επίθεση ενάντια στο βουλευτή Γιώργο Κουμουτσάκο. «Θα πρέπει να αναλογιστούν όλοι με πολλή μεγάλη προσοχή ποιοι είναι οι πραγματικοί αυτουργοί μιας κατάστασης η οποία έδωσε την ευκαιρία σε ακραία στοιχεία να εκδηλώνονται με τέτοιο βίαιο και απαράδεκτο τρόπο». Ακόμη σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλές ευθύνες όχι μόνο στον υπουργό Παιδείας, για την απαράδεκτη δήλωση την οποία έκανε, αλλά και σε όλους αυτούς που επί πολλά χρόνια λοιδορούσαν και πυροβολούσαν το πολιτικό σύστημα και τον κοινοβουλευτισμό».

Παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι «τα προβλήματα της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου διογκώνονται σε τέτοιο βαθμό που η ίδια πια δεν μπορεί να διαχειρισθεί».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα της ΝΔ λέγοντας ότι το κόμμα θα βγει κερδισμένο από τις εσωκομματικές εκλογές, γιατί, όπως είπε, αυτές «είναι μια γιορτή Δημοκρατίας». Εξάλλου, ο υποψήφιος πρόεδρος διευκρίνισε ότι όσο περισσότεροι ψηφίσουν, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η νομιμοποίηση του νέου αρχηγού της ΝΔ. Έκανε δε έκκληση σε όλους τους φίλους του κόμματος να πάνε να ψηφίσουν.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τους φορείς της τοπικής κοινωνίας για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η επιχειρηματικότητα», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά από τις επαφές του στο Επιμελητήριο Λασιθίου. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η ΝΔ είναι ένα κόμμα το οποίο παραδοσιακά ήταν κοντά στην επιχειρηματικότητα. Πρέπει να ξαναβρεί να ξαναχτίσει δεσμούς με το υγιές κομμάτι του επιχειρείν στη χώρα μας και αυτό αποτελεί για μένα πρώτη πολιτική προτεραιότητα». Αναφερόμενος δε στην Κρήτη είπε ότι είναι ένας τόπος με πολύ μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές.