Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020

Κύκλωμα με δικηγόρους, μηχανικούς και τραπεζικούς, τσέπωσε 5 εκατ. ευρώ από τράπεζες! – Διαβάστε πως δρούσαν…

Δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί και τραπεζικοί υπάλληλοι ήταν μέσα στα 81 μέλη του κυκλώματος που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε υποκατάστημα γνωστής τράπεζας στην Κόρινθο.

Ενέκριναν στεγαστικά δάνεια, όμως στη συνέχεια με πλαστά έγγραφα κρατούσαν τα χρήματα χωρίς ο δανειολήπτης, να έχει πάρει μυρωδιά τίποτα. Σε άλλες περιπτώσεις φούσκωναν τις τιμές ακίνητων προς πώληση με τη βοήθεια συνεννοημένων μηχανικών. Τη διαφορά που πρόκυπτε… την έβαζαν στην τσέπη.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε σύμφωνα με την αστυνομία ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος της τράπεζας καθώς φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης. Μαζί με άλλους συνεργούς έβρισκαν πρόθυμους δανειολήπτες , κυρίως αλλοδαπούς και τους χορηγούσαν τα στεγαστικά δάνεια.

 Δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα της δράσης του κυκλώματος:

-Χορήγησαν 2 στεγαστικά δάνεια σε Αλβανό υπήκοο και 1 στεγαστικό σε συγγενή του. Κανένας από τους 2 δεν ήξερε πως είχε εγκριθεί το δάνειο.

-Σε άλλη περίπτωση χορήγησαν 3 στεγαστικά σε Αιγυπτίους. Ο πωλητής του οικοπέδου ήταν ο ίδιος όπως και η μηχανικός που έκανε την… υπερ-εκτίμηση του οικοπέδου που πωλήθηκε.

Τα χρήματα που έχασε η τράπεζα από τις παράνομες δραστηριότητες υπολογίζονται στα 5 εκατ. ευρώ