Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020

Μεγάλη χασισοφυτεία εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή στον Αγ. Κωνσταντίνο Φθιώτιδας ( Βίντεο)

Περισσότερα από χίλια δενδρύλλια ινδικής κάνναβης εντόπισε η αστυνομία σε δύσβατη περιοχή αναμεσα στα Καμένα Βούρλα και τον Άγιο Κωνσταντίνο στο ύψος του Ασπρονερίου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της A ΟΠΚΕ της Α.Δ. Φθιώτιδας της Β ΟΠΚΕ της Δ.Α. Βοιωτίας και της Ασφάλειας Λαμίας.
Η επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα με τους άνδρες της ΟΠΚΕ πάνοπλους, με αλεξίσφαιρα γιλέκα και ασπίδες να κάνουν έφοδο για να εντοπίσουν τους καλλιεργητές αν αυτοί βρίσκονταν εκεί.

Από τις έρευνες προέκυψε πως δεν υπήρχε κανείς και αμέσως μετά οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας άρχισαν να ξεριζώνουν τα δενδρύλλια και να τα μετρούν. Η φυτεία απλώνεται σε 4 επίπεδα, τα δενδρύλλια που ξεριζώθηκαν είναι 1024 και έχουν ύψος από 1,5 ώς και 3 μέτρα.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας
Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων, με σκοπό την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε απόκρημνη και δύσβατη περιοχή των Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, σήμερα (06-10-2015) πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με την συνδρομή αστυνομικών των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, καθώς και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, εντόπισαν στην ανωτέρω περιοχή συνολικά (1.024) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,5) έως και (3) περίπου μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αγνώστων δραστών.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.