Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020

Μειώσεις στα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ και κοινωνική εργασία, εισηγείται ο Γ.Πανούσης

Νωρίτερα το απόγευμα έφθασε στα αρμόδια υπουργεία η εισήγηση τού αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, για τα νέα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr ο καθηγητής προτείνει να μειωθούν κατά πενήντα τοις εκατό τα πρόστιμα από τροχαίες παραβάσεις, με εξαίρεση όμως εκείνα για την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, του κόκκινου, αλλά και την οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ, που παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

Στην εισήγηση τού Γιάννη Πανούση προτείνεται να έχει τη δυνατότητα ο παραβάτης οδηγός να πληρώσει το πρόστιμο και σε δόσεις, ακόμα κι αν αυτό αφορά σε μία απλή κλήση στάθμευσης, ύψους σαράντα ευρώ.

Στις σκέψεις του αναπληρωτή υπουργού, που όμως δεν έχουν ενταχθεί στην επίσημη εισήγηση, είναι να καταργηθεί το μέτρο της αφαίρεσης πινακίδων από τα οχήματα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για “εργαλεία δουλειάς” και να αντικατασταθεί από το μέτρο της κοινωνικής εργασίας. Αυτό, όμως, ακόμα είναι σε πρώιμο επίπεδο και χρειάζεται συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς.