Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020

Με εντολή της ανακριτικής αρχής η απομάκρυνση της αστυνομίας από το μοιραίο Λούνα Παρκ

Οι καταγγελίες από τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης περί “εξαφάνισης” του λούνα παρκ, στο οποίο τον περασμένο Απρίλιο είχε βρεί τραγικό θάνατο ένα δεκατριάχρονο αγγελούδι, προκαλούν ερωτηματικά στις αρχές, αφού η σημερινή διοίκηση του Δήμου γνώριζε εξ΄ αρχής πως η προανάκριση είχε ολοκληρωθεί και συνεπώς η αστυνομία δεν είχε λόγο να παραβρίσκεται στο σημείο.

images

Ωστόσο, η δημοτική αρχή προέβη σε δημόσιες δηλώσεις, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς και καταλογίζοντας ευθύνες στις αρχές γιατί όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος σε διαδυκτιακή εφημερίδα, “Πριν από λίγες ημέρες όμως το περιπολικό έφυγε από το σημείο και ο χώρος έμεινε απροστάτευτος” και συνέχισε λέγοντας πως “Το θέμα είναι ότι ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ χρωστάει χρήματα στον δήμο λόγω της άδειας που του δόθηκε για να λειτουργήσει πριν γίνει το συμβάν, συγκεκριμένα τέλη Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου του 2013. Αυτό το πόσο δεν κατεβλήθη ποτέ στον δήμο.

Για τους λόγους αυτούς, μάλιστα, ο δήμος Ελληνικού προχωράει σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητάει τη συνδρομή (!!!) της ελληνικής αστυνομίας, προκειμένου να εντοπιστούν τα μηχανήματα αλλά και να συλληφθούν οι υπαίτιοι της παραπάνω κλοπής.

images-2

Το ζητούμενο λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του κ.Κωνσταντάτου, είναι πως θα έπρεπε η Ελληνική Αστυνομία να συνεχίσει φυλάει τον συγκεκριμένο χώρο, απασχολώντας επί εικοσιτετραώρου βάσεως ένα περιπολικό με έξι αστυνομικούς, μη τυχόν και κλέψουν τα άχρηστα και σκουριασμένα παιχνίδια και ζημιώθει ο δήμος.

Μήπως λοιπόν θα ήταν πολυτιμότερο η ΕΛ.ΑΣ να διαθέτει τα οχήματα και το προσωπικό της για την ασφάλεια των πολιτών από το να φυλάει άχρηστα αντικείμενα, εξυπηρετώντας τον εκάστοτε δήμαρχο που τυγχάνει να έχει αστικές διαφορές με επιχειρηματίες;;;

Το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας

27 Απριλίου 2014, ημέρα Κυριακή. Το λούνα παρκ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη, στην περιοχή του Ελληνικού έσφυζε από ζωή, ενώ οι φωνές των μικρών παιδιών, παρά τον δυνατό αέρα, έφταναν μέχρι τις απέναντι πολυκατοικίες. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τα γέλια των παιδιών μετατράπηκαν σε σπαρακτικές κραυγές, καθώς ένας φουσκωτός κύλινδρος, που ήταν τοποθετημένος μέσα σε μια φουσκωτή πισίνα, έκανε «πτήση θανάτου», χτύπησε σε σιδεριές και προσγειώθηκε στο έδαφος σε απόσταση περίπου  30 μέτρων από τη φουσκωτή πισίνα.

Τα δυο αδέλφια που βρίσκονταν μαζί μέσα στο παιχνίδι “του θανάτου” δεν ήταν πια στο οπτικό πεδίο των γονιών τους…. Το 13χρονο αγόρι βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ η 9χρονη αδερφή του μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης δεν είχε άδεια για τη λειτουργία του λούνα παρκ, ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη σε βάρος του Ιταλού ενοικιαστή εξοπλισμού του λούνα παρκ και των δύο υπαλλήλων στον χώρο.