Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020

Με το ψευδώνυμο “Νίκος” συστηνόταν ο Ξηρός – Αποκλειστική μαρτυρία στο Anatropionline.gr

Από τον περασμένο Ιούνιο διέμενε ο Ξηρός στην περιοχή της Αναβύσσου. Αυτό μας πληροφόρησε και μια γυναίκα, κάτοικος της περιοχής.

Όπως μας είπε η γειτόνισσα του Χρ. Ξηρού (που για ευνόητους λόγους επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της), ο τότε δραπέτης και καταζητούμενος είχε μια συνηθισμένη καθημερινή ζωή, συστηνόταν ως “Νίκος” και πράγματι κυκλοφορούσε τακτικά με το ποδήλατο, με το οποίο τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Μάλιστα στη μονοκατοικία που χρησιμοποιούσε ως γιάφκα δεχόταν συχνά επισκέψεις, ενώ σχεδόν καθημερινά τον επισκεπτόταν μια νεαρή, μελαχρινή κοπέλα που τον “εφοδίαζε” με διάφορα πράγματα.

Η κοπέλα που μας παραχώρησε τη συνέντευξη υπήρξε μάρτυρας στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και μας περιέγραψε πώς ακριβώς τον συνέλαβε η αστυνομία.

Ένας αστυνομικός ήταν πεσμένος κάτω, είχε σηκώσει το παντελόνι του μέχρι το γόνατο και παρίστανε τον τραυματισμένο. Δίπλα του στεκότα μια γυναίκα της αντιτρομοκρατικής πάνω σε ποδήλατο κι εκείνη. Τότε πέρασε ο Ξηρός από το σημείο και ρώτησε την κοπέλα τί έπαθε ο άνθρωπος που ήταν κάτω. “Έπεσε”, απάντησε εκείνη και τότε τέσσερα οχήματα της αντιτρομοκρατικής περικύκλωσαν τον Ξηρό και τον συνέλαβαν“.