Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020

Με όλες τις τιμές ο εορτασμός των Θεοφανείων στον δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο αγιασμός των υδάτων, παρά το τσουχτερό κρύο, και στον δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, παρουσία του δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων του δήμου και πλήθους κόσμου.

IMG_1692

IMG_1712

Η  θεία λειτουργία για τον καθαγιασμό των υδάτων έγινε στην πισίνα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, στο Ναυτικό Όμιλο Βούλας και στο λιμανάκι της Βάρκιζας.

IMG_1724

 

nov1

Αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες, δημότες των τριών πόλεων, τήρησαν το έθιμο και βούτηξαν στα παγωμένα για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Μεταξύ των κολυμβητών που συναγωνίστηκαν για να ανασύρουν τον σταυρό, τις εντυπώσεις κέρδισαν δύο μικρά κορίτσια, 9 και 10 ετών.

IMG_1691

Ο Δήμαρχος, Γρ. Κωνσταντέλλος, τους συνεχάρη για την τόλμη τους και με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων ευχήθηκε σε όλον τον κόσμο “Καλή χρονιά με υγεία. Χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες. Στα παιδιά μας και σε όσους αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, να ευχηθούμε ο θεός να ευλογεί τη ζωή τους, όπως και όλων των συμπολιτών μας. Τα αγιασμένα ύδατα ας δώσουν σε όλους μας ελπίδα και δύναμη για ένα μέλλον καλύτερο και πιο φωτεινό”.