Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Προσβάλουν την μνήμη του παιδιού μου οι αναρχικοί που καλούν για «μαύρο Δεκέμβρη»

Αντίθετη απέναντι στη βία και στις πρόσφατες διακηρύξεις του Νίκου Ρωμανού και του Παναγιώτη Αργυρού, καθώς και άλλων ομάδων του αναρχικού χώρου που προαναγγέλλουν βίαιες δράσεις μέσα στον Δεκέμβρη, εμφανίζεται η μητέρα του 15χρονου δολοφονηθέντος Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής».

Η Τζ. Τσαλικιάν ανέφερε στο περιβάλλον της ότι «δεν μας αφορούν τα όσα λένε περί ”μαύρου Δεκέμβρη” κλπ, ούτε οι απειλές βίας, απ’ όπου και αν προέρχονται. Θεωρούμε μάλιστα ότι προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού».

Ο σύντροφος της Τζ. Τσαλικιάν, Ανδρέας Κωνσταντίνου, δήλωσε στην εφημερίδα: «Δεν έχουμε καμιά διάθεση, ούτε θέλουμε να ανοίξουμε διάλογο με τον Ρωμανό ή με τρομοκρατικές οργανώσεις για αυτό το θέμα».

Στη συνέχεια, αναφέρει για τη σύντροφό του ότι «Ανησυχεί για την ευκολία με την οποία εκδηλώθηκε ως τώρα η αστυνομική βία, όπως και με τις απειλές για βία από αναρχικές ομάδες, στο όνομα μάλιστα του δολοφονημένου γιου της, Αλέξανδρου. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

«Η μητέρα του Αλέξη όχι μόνο είναι αντίθετη τόσο με την αστυνομική βία όπως και μ’ αυτές τις διακηρύξεις, αλλά έχει προτείνει και επαναφέρει την πρότασή της η 6η Δεκέμβρη να καθιερωθεί ως “Ημέρα κατά της βίας με θύματα νέους ανθρώπους”, πρόταση στην οποία η τότε κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε» προσθέτει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τζ. Τσαλικιάν εμφανίζεται ενοχλημένη από την «προσπάθεια ανώτερων αστυνομικών πριν και μετά τη δίκη να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα, παρουσιάζοντας την εν ψυχρώ δολοφονία ως ατύχημα και να συγκαλύψουν κρίσιμα στοιχεία, με στόχο να δικαιολογήσουν τους ειδικούς φρουρούς Κορκονέα και Σαραλιώτη».