Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

Νέο κείμενο παρέμβασης για την υπόθεση της Εύης Στατήρη

Στις 3 Σεπτεμβρίου στο Εφετείο θα συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο με πρόεδρο την Χαλεβίδου για την παράταση ή μη της προφυλάκισης της Εύης Στατήρη.

Η πρόεδρος Χαλεβίδου είναι η ίδια που αποφάσισε πριν λίγο καιρό την αποφυλάκιση του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.Τώρα θα φανεί κατά πόσο η δικαιοσύνη ειναι “τυφλή” και “αμερόληπτη” ή απλά κάνει τα στραβά μάτια όταν πρόκειται για σκάνδαλα υπουργών, αυθαιρεσίες μπάτσων και αποφυλακίσεις νεοναζί και εξαντλεί την εκδικητικότητά της στους πολιτικούς κρατούμενους και τις οικογένειές τους.

  Είναι γνωστό σε όλους οτι η υπόθεση της Εύης Στατήρη κατασκευάστηκε με στημένες κατηγορίες στο γραφείο του ανακριτή Ε.Νικόπουλου.Ο Ε.Νικόπουλος είναι γνωστός για τις ακροδεξιές του πρακτικές, ο οποίος προήχθει με σκιώδης τρόπο στη θέση του ειδικού εφέτη ανακριτή, μετά απο προσωπικές παρεμβάσεις του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Νικόπουλου, ο οποίος είναι θείος του, καθώς και του προσωπικού του μέντορα Χ.Αθανασίου, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης.Η σκανδαλώδης τοποθέτηση του Νικόπουλου στη θέση του ειδικού εφέτη ανακριτή προκάλεσε θόρυβο ακόμα και εντός των δικαστικών κύκλων, καθως ήταν απροκάλυπτο πως εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες.Ουσιαστικά στην περίπτωση της Εύης Στατήρη ο ανακριτής Ε.Νικόπουλος εκτέλεσε συμβόλαια δίωξης και προφυλάκισης καθ΄υπαγόρευση του δεξιού πολιτικού του περιβάλλοντος και του πνευματικού του πατέρα Χ.Αθανασίου ο οποίος ήθελε να πάρει τη ρεβάνς απ΄τους πολιτικούς κρατούμενους για την επερχόμενη κατάργηση των φυλακών τύπου Γ οι οποίες ήταν το προσωπικό- πολιτικό του στοίχημα.Φυσικά η “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνηση του Συριζα γνώριζε όλες τις δολοπλοκίες και απλά στάθηκε σιωπηλά συνένοχη εξαγγέλλοντας ψεύτικες υποσχέσεις(τροπολογία Παρασκευόπουλου)για παύση των διώξεων συγγενικών προσώπων με σκοπό να αποπροσανατολίσει και να σαμποτάρει την απεργία πείνας εκείνων των ημερών.

Εδώ και 6 μήνες η Εύη Στατήρη κρατείται φυλακισμένη με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ την συζυγική της σχέση με τον πολιτικό κρατούμενο της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο.

Εδώ και 6 μήνες ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ε.Νικόπουλος εξαντλεί την εκδικητικότητά του προς τους πολιτικούς κρατούμενους στην υπόθεση της Εύης.

Εδώ και 6 μήνες αυτό που συντελείται με την συνεχιζόμενη προφυλάκιση ενός ανθρώπου, είναι ένα αισχρό πραξικόπημα στην αλήθεια.

Σε μια χώρα που η εξουσία εκδικείται τους πολιτικούς της αντιπάλους, προφυλακίζοντας τους συγγενείς τους η ελευθερία και η δικαιοσύνη δεν κατοικούν πλέον εκεί…

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ(ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ)

ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΕΞΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ

(κρατείται εξόριστη για την ιδια υπόθεση στο νησί της Σαλαμίνας διχως να της επιτρέπεται να επισκεφτεί τους γιους της στις φυλακές,ούτε να κάνει ιατρικές εξετάσεις στην Αθήνα)

ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Πρωτοβουλία ενάντια στις φυλακές

Σεπτέμβρης 2015 Αθήνα

athens.indymedia.org