Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020

Νέο χτύπημα των τζιχαντιστών – Πληροφορίες για 3 νεκρούς – Κρατούν 170 ομήρους [εικόνες]

Σε εξέλιξη βρίσκεται τρομοκρατική επίθεση στο Μάλι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τζιχαντιστές έχουν εισβάλει στο ξενοδοχείο Radisson στο Μάλι και κρατούν ομήρους.

Από το ξενοδοχείο ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν πέντε θύματα, όλα γαλλικής ή βελγικής υπηκοότητας.

Συμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις βαριά οπλισμένοι άνδρες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο οδηγώντας όχημα με διπλωματικές πινακίδες και ήδη αναφέρονται μαρτυρίες για τρεις νεκρούς.

Η Telegraph μεταδίδει, μάλιστα, ότι αυτή την ώρα ακούγονται πυρά από αυτόματα όπλα.

«Αυτό συμβαίνει στον έβδομο όροφο, οι τζιχαντιστές πυροβολούν στον διάδρομο», μεταδίδει δημοσιογράφος του AFP που βρίσκεται στο σημείο. Όπως ενημερώνει το ξενοδοχείο έχει συνολικά 190 δωμάτια.

Η Αμερικανική πρεσβεία στο Μπαμάκο τουίταρε πριν από λίγο τα εξής: «Η πρεσβεία είναι ενήμερη για την εισβολή ενόπλου στο Radisson Hotel του Μπαμάκο. Εχει ζητηθεί από το προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ να μείνουν μέσα στα σπίτια τους. Ολοι οι πολίτες των ΗΠΑ να βρουν καταφύγιο.. Ιδιώτες Αμερικανοί που βρίσκονται στην περιοχή να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους.Παρακολουθείστε τα τοπικά μέσα για ενημερώσεις. Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να παρακολουθούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης».

Όπως μεταδίδει το AFP, δύο τζιχαντιστές κρατούν 170 ομήρους.

Η Telegraph μεταδίδει, μάλιστα, ότι αυτή την ώρα ακούγονται πυρά από αυτόματα όπλα.

Περίπου 1.500 Γάλλοι στρατιώτες βρίσκονται στο Μάλι από το 2013, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναχαίτισης των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα που έχουν υπό τον έλεγχό τους το βορρά της χώρας από το 2012.