Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020

Νέο Prison Break στις φυλακές της Κέρκυρας! Μια ανάσα από το να δραπετεύσει ο παιδοκτόνος της μικρής Άννυς

Την τελευταία στιγμή απετράπη μαζική κινηματογραφική απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κρατούμενοι που σχεδίαζαν να αποδράσουν προέρχονται από την πτέρυγα Ζ’ των βαρυποινιτών, όπου κρατούνται 21 ισοβίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί δύο με τρεις μήνες έσκαβαν τούνελ το οποίο οδηγεί στην πίσω πλευρά των φυλακών της Κέρκυρας, όπου βρίσκεται ένα δασάκι. Μάλιστα, οι κρατούμενοι είχαν γεμίσει εννέα ολόκληρα κελιά με χώμα και κανείς από την ασφάλεια των φυλακών δεν είχε καταλάβει τίποτα!

Η απόσταση, ακόμη, από την έξοδο του τούνελ με την πτέρυγα Ζ’ είναι περί τα 40 μέτρα. Μέσα, δε, στο τούνελ, με βάση πηγές, βρέθηκαν πέρα από φτυάρια μέχρι και ανεμιστήρες, αλλά και ταπεράκια!

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως οι ισοβίτες δρούσαν τόσο καιρό χωρίς κανείς από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να καταλάβει το παραμικρό, ενώ ο απροσδιόριστος αριθμός κρατουμένων που σχεδίαζε να αποδράσει, θα είχε επιτύχει τον σκοπό του, εάν δεν καταλάβαινε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στις φυλακές ένας… σκύλος!

Με βάση αξιόπιστες πληροφορίες, στις δέκα το πρωί του Σαββάτου ένας πολίτης έβγαλε τον σκύλο του βόλτα στο δασάκι πίσω από τις φυλακές. Το τετράποδο, που εντόπισε την έξοδο του τούνελ, κοντοστάθηκε από πάνω κι άρχισε να γαβγίζει. Τότε το αφεντικό του άκουσε θορύβους και ειδοποίησε τις Αρχές.

Αμέσως στις φυλακές Κέρκυρας σήμανε συναγερμός κι όταν έγινε έλεγχος ανακαλύφθηκε το κινηματογραφικό σχέδιο απόδρασης των βαρυποινιτών, που απετράπη την τελευταία στιγμή. Αυτή την ώρα όλοι οι κρατούμενοι βρίσκονται στα κελιά τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται ανακρίσεις προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι και ποιοι εμπλέκονται.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κρατούμενοι στις φυλακές Κέρκυρας σκάβουν τούνελ για να αποδράσουν. Τον Μάρτιο του 1996, από το ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα κατάφεραν να αποδράσουν 44 κρατούμενοι που στην πλειοψηφία τους ήταν Αλβανοί. Επρόκειτο για μια άριστα οργανωμένη απόδραση αφού χρησιμοποίησαν ένα από τα τούνελ, μήκους 150 μέτρων, των Άγγλων που είχαν κατασκευάσει όταν κατείχαν τα Επτάνησα.

Το τούνελ πέρασε κάτω από έναν δρόμο έξω από τις φυλακές και βγήκε πίσω από τον τοίχο του γυμνασίου, που βρίσκεται κοντά στο σωφρονιστικό κατάστημα. Εκεί οι δραπέτες έσκαψαν άλλα δέκα μέτρα καθ’ ύψος και βγήκαν στην επιφάνεια. Τότε, άλλαξαν ρούχα και φόρεσαν καθαρά για να μην τους εντοπίσουν οι αστυνομικοί και κατάφεραν να εξαφανιστούν. Όμως, σχεδόν όλοι συνελήφθησαν λίγα 24ωρα έπειτα από την απόδρασή τους, αφού στο νησί είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις συγκεκριμένες φυλάκες κρατείται και ο παιδοκτόνος της μικρής Άννυς που είχε σοκάρει το Πανελλήνιο πριν μερικούς μήνες με το φρικιαστικό έγκλημα να τεμαχίσει την κόρη του και να την δώσει σε σκυλιά να την φάνε! Μάλιστα δεν αποκλείεται να ήταν ανάμεσα σε όσους επιχείρησαν να δραπετεύσουν αφού βρίσκεται στην συγκεκριμένη πτέρυγα των φυλακών! – See more at: http://www.newsone.gr/paraxena/193165-neo-prison-break-stis-phylakes-tes-kerkyras-mia-anasa-apo-to-na-drapeteysei-o-paidoktonos-tes-mikres-nnys#sthash.3QKbbOsk.dpuf