Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020

Να μην αντικατασταθεί ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ζητεί η ΝΔ

Να μην υπάρξει  αντικατάσταση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, η ΝΔ.

Ταυτόχρονα κράτησαν αποστάσεις από την υπόθεση με τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση, ενώ για την βίαιη επίθεση σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου, εξέφρασαν την επιθυμία να συλληφθούν γρήγορα οι δράστες.

Την αντιπροσωπεία της ΝΔ αποτελούσαν οι βουλευτές Αναστάσιος Δημοσχάκης, (πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ), Δημήτρης Κυριαζίδης, (πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων) και Σίμος Κεδίκογλου. Κατά τη συνάντηση, παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τα θέματα των Σωμάτων Ασφαλείας και ο κ. Τόσκας ενημέρωσε τους τρεις βουλευτές για τα προβλήματα που υπάρχουν, τις προοπτικές και τις διάφορες σκέψεις γύρω από την Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πολιτική Προστασία και την ΕΥΠ – και ειδικότερα για την αναδιοργάνωση που έχει ήδη δρομολογηθεί.

«Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση με τις συμφωνίες και τις διαφορετικές απόψεις, όπως γίνεται πάντοτε και όπως αρμόζει στη σωστή λειτουργία της δημοκρατίας μας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, ενώ οι κ.κ. Κυριαζίδης και Δημοσχάκης, ανέφεραν ότι κατέθεσαν τις προτάσεις τους στον κ. Τόσκα και τόνισαν ότι δεν επισκέφθηκαν τον κ. Τόσκα μόνο για να καταγγείλουν, αλλά και για να συνεργαστούν.

Μετά την συνάντηση, ο κ. Τόσκας ρωτήθηκε για τους λόγους της απομάκρυνσης του διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και απάντησε ότι θα πει τις απόψεις του αύριο στην Επιτροπή της Βουλής.

Από την πλευρά του ο κ. Κυριαζίδης δήλωσε:

Θα ήθελα να σας μεταφέρω ότι απαίτηση της Νέας Δημοκρατίας είναι να μην υπάρξει αντικατάσταση του εν λόγω δραστήριου, θα έλεγα ακέραιου και αποτελεσματικού αξιωματικού, άλλωστε δεν έχει περάσει χρόνος από την επιλογή του. Βεβαίως, η κυβέρνηση αναλαμβάνει τις ευθύνες της μάλιστα, όταν ο εν λόγω αξιωματικός έχει αναλάβει ένα ανακριτικό έργο, το οποίο βρίσκεται θα έλεγα στο μέσο. Απαιτούμε, λοιπόν, να μην υπάρχει αντικατάσταση, άλλωστε όπως είπε και ο υπουργός, θα γίνει αύριο συζήτηση στην αρμόδια Βουλή, όπου θα κατατεθεί και συγκεκριμένα η θέση μου.

Για τον ξυλοδαρμό του κ. Κουμουτσάκου ο κ. Κυριαζίδης είπε:

Από την πρώτη στιγμή κρατήσαμε χαμηλούς τόνους, δεν συμπεριφερθήκαμε όπως άλλα κόμματα κοιτώντας την κεφαλή και τίποτα άλλο. Περιμένουμε την δράση της Αστυνομίας. Εμείς απαιτούμε την άμεση σύλληψη, δράση έτσι ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα ,προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά να αποτελέσει και ένα μήνυμα σε όσους επίδοξους λειτουργούν με αυτό τον τρόπο κατά πολιτικών προσώπων χωρίς να ευθύνονται σε κάτι.

Για τις καταγγελίες Πανούση ο κ. Κυριαζίδης ανέφερε: «Είναι θέμα του κύριου Πανούση, δεν είναι της ΝΔ».