Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020

Ντοκουμέντο: Αποκλειστικές φωτογραφίες από τα κελιά των Βαρυποινιτών στην Κέρκυρα που προσπάθησαν να αποδράσουν

Του Βασίλη Γραμμένου…Mια ανάσα, 10 με 15 εκατοστά, περίπου, πριν ολοκληρώσουν το σχέδιό τους και βγουν στην… επιφάνεια βρίσκονταν οι βαρυποινίτες των φυλακών Κερκύρας που επί μήνες έσκαβαν τεράστιο τούνελ με σκοπό να αποδράσουν, χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι.

Ένας σκύλος το πρωί του Σαββάτου, όμως, τους χάλασε τα σχέδια!

Το anatropionline.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας, αποκλειστικά, φωτογραφίες από τα κελιά των βαρυποινητών μέσα στα οποία αποθήκευαν δεκάδες κυβικά από χώμα που έβγαζαν μέσα από το τούνελ.

Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι κρατούμενοι αφού έσκαβαν και προχωρούσαν στη διάνοιξη της σήραγγας, κατόπιν έπαιρναν το χώμα και το έθαβαν κάτω από τα κρεβάτια τους, ενώ από πάνω έβαζαν κουβέρτες για να μη φαίνεται ούτως ώστε να μη γίνονται και αντιληπτοί από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Στην πτέρυγα των κρατουμένων που οργάνωναν την απόδραση, στα πέντε από τα έξι κελιά βρέθηκε χώμα ενώ στο έκτο η… πύλη του τούνελ. Χώμα, επίσης, βρέθηκε και σε τέσσερα ακόμη κελιά από τα συνολικά εννέα στον επάνω όροφο της πτέρυγας Ζ”.

Το τεράστιο τούνελ ανακαλύφθηκε περίπου στις 10 το πρωί, όταν στο δασάκι που βρίσκεται δίπλα απο τις φυλακές και στο οποίο θα κατέληγε η σύραγγα που είχαν σκάψει οι κρατούμενοι, ένας πολίτης έβγαλε βόλτα τον σκύλο του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο σκύλος πήγαινε συνεχώς σε ένα συγκεκριμένο σημείο και δεν έφευγε από εκεί. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου πλησίασε για να δει τι ήταν αυτό που είχε τραβήξει το ενδιαφέρον του τετράποδου φίλο του και τότε άκουσε θορύβους κάτω από την άσφαλτο. Απορημένος, ειδοποίησε την εξωτερική φρουρά των φυλακών για να δουν όλοι μαζί τι συνέβαινε.

Και κάπως έτσι, αποκαλύφθηκε το σχέδιο των κρατουμένων που σχεδίαζαν απόδραση αλά «Prison Break» ενώ δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για το πως κατάφεραν οι βαρυποινήτες να ανοίξουν ένα τόσο μεγάλο τούνελ, κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων μιας φυλακής “υψίστης ασφαλείας”…

FYLAKES

Τα χώματα από το τούνελ μέσα σε σακούλες

20150815_125110

Η τρύπα του τούνελ στον εξωτερικό δρόμο των φυλακών

FYLAK

Τα εργαλεία  που έσκαβαν οι βαρυποινίτες για να ανοίξουν την τρύπα

FYLAKE

Η τρύπα του τούνελ μέσα από το κελί

150815191041_1207

Το τούνελ