Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020

Ξαφνικός χιονιάς από το βράδυ: Ποιες περιοχές θα πλήξει;

Χιονοπτώσεις αναμένονται από τη νύχτα ως και το πρωί της Πέμπτης, σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της βόρειας και κεντρικής Πελοποννήσου.
Το πρωί της Πέμπτης, νιφάδες ενδέχεται να πέσουν και σε πεδινά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παραθαλάσσια τμήματα θα δεχτούν μόνο χιονόνερο.
Στη Θεσσαλία θα χιονίσει πάνω από τα 400-500 περίπου μέτρα, στην Στερεά Ελλάδα πάνω από τα 500-600 μέτρα και στην Πελοπόννησο πάνω από τα 700-800 περίπου μέτρα. Πρόσκαιρα το πρωί της Πέμπτης τα υψόμετρα των χιονοπτώσεων ίσως πέσουν 100-200 μέτρα χαμηλότερα.
Στην Αττική θα χιονίσει στη Πάρνηθα, τη Πεντέλη και τον Υμηττό, ενώ νιφάδες ή χιονόνερο θα πέσει πρόσκαιρα στα υπερβόρεια και βόρεια προάστια της Αθήνας τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Στη Θεσσαλονίκη θα χιονίσει ασθενώς στο Πανόραμα και στα γύρω ημιορεινά τμήματα αλλά και στον Χορτιάτη ενώ μέσα στη πόλη θα σημειωθεί χιονόνερο, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης…