Τετάρτη , 12 Αυγούστου 2020

Ξεκινούν τα έργα! Τούρκοι (ΛΑΤΣΗΣ) και Άραβες ρίχνουν 600 εκ. ευρώ στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Με επενδύσεις 600 εκ. ευρώ και ένα πλάνο 6 βασικών σημείων η σύμπραξη Τούρκων και Αράβων επιχειρεί να μετατρέψει τον Αστέρα Βουλιαγμένης σε ακόμα μεγαλύτερο hot spot σημείο της Μεσογείου.

Ο βασικός προγραμματισμός προβλέπει μέγιστη κάλυψη 10%, προστατευόμενες ζώνες 217 στρεμμάτων, μέγιστη επιφάνεια δόμησης 56.500 τ.μ., τουριστικές χρήσεις κατ’ ελάχιστον 41.500 τ.μ. (73,5% της επιφάνειας δόμησης) και οικιστική χρήση έως 15.000 τ.μ. Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω επενδυτικό σχήμα απέκτησε τον Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι 400 εκ. ευρώ.

«Στόχος μας είναι να τοποθετήσουμε τον Αστέρα ως έναν πολυτελή, υψηλών προδιαγραφών, προορισμό για τουρίστες από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή κι όλο τον κόσμο» σημείωσαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των επενδυτών, προσθέτοντας ότι το έργο είναι ορόσημο και για την ίδια την ελληνική οικονομία με το σκεπτικό ότι πρόκειται για μια μεγάλη ξένη επένδυση με νέα κεφάλαια που μπαίνουν και παραμένουν στη χώρα.

Ο άξονας των 6 σημείων:

1.     Ανακαίνιση όλων των χώρων στο ξενοδοχείο Ναυσικά (132 δωμάτια, περιλαμβάνονται λόμπι, χώροι εστίασης και σουίτες)

2.     Πλήρη αναδιαμόρφωση επίσης του Αρίων

3.     Δεκατρείς συνολικά κατοικίες που θα ανεγερθούν μετά την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων του πρώην ξενοδοχείου Αφροδίτη

4.     Ελεύθερο πάρκο για το κοινό όσον αφορά τον ευρύτερο χώρο της χερσονήσου, με χώρους πρασίνου

5.     Νέες εγκαταστάσεις στη μαρίνα

6.     Αναδιαμόρφωση της παραλίας του Αστέρα