Δευτέρα , 19 Οκτωβρίου 2020

Ουσιαστική παρέμβαση Κωνσταντέλλου στην παρουσίαση της αναδιάταξης των Αστυνομικών Υπηρεσιών που έγινε στη ΓΑΔΑ

Του Βασίλη Γραμμένου…Στην παρουσίαση  του σχεδιασμού της αναδιάταξης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, στο αμφιθέατρο της Γ.Α.Δ.Α., παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Η παρουσίαση του νέου Οργανογράμματος της Αστυνομίας ΝΑ Αττικής, έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο, του Επιτελάρχη Αντιστράτηγου κ. ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗ Εμμανουήλ, του Επιθεωρητού Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγου κ. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ Κωνσταντίνου και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγου κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννη, παρευρέθησαν επίσης,  ο Διευθυντής Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος κ. ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής Ταξίαρχος κ. ΚΟΚΚΙΝΗΣ Νικόλαος, Δημάρχοι, Βουλευτές, εκπροσώποι κομμάτων και των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων αλλά και οι διαπιστευμένοι αστυνομικοί συντάκτες.

Στη νέα δομή του οργανογράμματος ανακοινώθηκε ότι τα Αστυνομικά Τμήματα σε 9 Δήμους της Ν/Α Αττικής, μειώνονται από 19 σε 11 και στην οποία προβλέπεται η συγχώνευση των τριών Α.Τ και Τ.Α της Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης σε ένα πολυδύναμο.
Ο δυναμικός Δήμαρχος των 3Β, πήρε τον λόγο και  με ισχυρά επιχειρήματα, τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας όλων των τμημάτων της περιοχής.
Το μεγάλο μέγεθος της Δημοτικής Ενότητας Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης , ο τριπλασιασμός των κατοίκων, κατά τη θερινή περίοδο και οι δεκάδες φυλασσόμενοι στόχοι, (πολιτικοί, ξένοι διπλωμάτες, επιχειρηματίες κ.α) καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη και των έξι τμημάτων στα 3Β, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος.
Επίσης τόνισε πως, εάν το ζήτημα είναι μόνο οικονομικό, ο Δήμος προτίθεται να καλύψει το ενοίκιο του κτιρίου της Βάρης, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του. 
Αν τελικά η Ηγεσία επιμείνει στο να συγχωνευτούν τα τμήματα, ο Δήμος έχει σχεδιάσει ένα εναλλακτικό πλάνο που στόχο έχει την παραμονή όσο το δυνατόν περισσότερων αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, το οποίο θα καταθέσει και γραπτώς.
Μάλιστα για τους λόγους αυτούς, η δημοτική αρχή βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή για την εξεύρεση κοινών λύσεων και θα πραγματοποιήσει στις επόμενες ημέρες μια σειρά συναντήσεων με την επιτροπή που μελετά την αναδιάταξη της Διεύθυνσης της Νοτιοανατολικής, με σκοπό, αν τελικώς χρειαστεί, να παραχωρηθεί ακόμα και δημοτικό κτίριο στην ΕΛ.ΑΣ, για την εγκατάσταση πολλών υπηρεσιών.
Η ηγεσία της αστυνομικής διεύθυνσης και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκαν από μεριάς τους, να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους λόγους που εξέθεσε ο Γρηγόρη Κωνσταντέλλος και η απόφαση θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Ο Δήμαρχος πάντως, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσει το δικαίωμα στο να νιώθουν ασφαλείς οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής.