Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020

Ο Δήμος 3Β υποδέχεται τα Χριστούγεννα – Φωτίστηκε το δέντρο της Βούλας

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και η αρχή έγινε το περασμένο Σάββατο, όπου δεκάδες δημότες προϋπάντησαν τα Χριστούγεννα με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της Βούλας.

IMG_1030

Η νέα δημοτική αρχή της πόλης, επέλεξε φέτος να πραγματοποιήσει συντηρητικούς, αλλά ουσιαστικούς εορτασμούς, συμμεριζόμενη την οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

«Φόρεσε» λοιπόν το γιορτινό της χαμόγελο και σε πείσμα των καιρών έβαλε στόχο να διατηρήσει φωτεινά τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων, γεμίζοντας την πόλη μας χρώμα και αισιοδοξία.

IMG_0999

Στη γιορτή του Σαββάτου, το παρών έδωσε, βέβαια, ο δήμαρχος της πόλης, Γρ. Κωνσταντέλλος με την οικογένειά του, ο οποίος αφού ευχήθηκε σε όλον τον κόσμο, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων, μέτρησε αντίστροφα και φωταγώγησε το δέντρο της πόλης.

Στη συνέχεια ακολούθησαν διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα, χορωδίες, χορευτές και δραστηριότητες που σκοπό είχαν να ψυχαγωγήσουν και να απασχολήσουν δημιουργικά τους κατοίκους της πόλης και κυρίως τα παιδιά.

Η χριστουγεννιάτικη αυτή ατμόσφαιρα θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου στον δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, μέσα από το καθημερινό γιορτινό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από την ομάδα εργασίας πολιτισμού του δήμου και ήδη υλοποιείται στις πόλεις.

Τα φετινά Χριστούγεννα, λοιπόν, ο δήμος των 3Β καλεί όλους τους κατοίκους αλλά και επισκέπτες των γύρω περιοχών να γιορτάσουν μαζί με αισιοδοξία και λαμπερά χαμόγελα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00- κεντρική πλατεία Βούλας (πλατεία Ιμίων)

Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου
Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Χορωδία του Δήμου μας
Θεατρικό δρώμενο για παιδιά : «Οι πίνακες των Χριστουγέννων» και εργαστήρι κατασκευών «Τα εργαστήρια των καλικαντζάρων», από την «Ανεμόσκαλα»
Μουσική Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα: «Άρωμα Χριστουγέννων»

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου ώρα 12.00 – πλατεία 24ης Ιουλίου (Δημαρχείο Βουλιαγμένης).

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Δήμου μας
Θέατρο Δρόμου για παιδιά, «Τα Μαγικά Χριστούγεννα» από το «Θέατρο Γης»

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου ώρα 20 .00 – Κεντρική Πλατεία Βουλιαγμένης (Πλατεία Νυμφών).

Μουσική Jazz βραδιά. O Τηλέμαχος Μούσας και η Νάσια Γκόφα σε αγαπημένα Jazz τραγούδια, με χριστουγεννιάτικη διάθεση!

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00 Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» (Λεωφ. Καραμανλή 18).

 Συναυλία αγάπης και αλληλεγγύης με τους Βασίλη Λέκκα, Μιχάλη Δημητριάδη, Λιζέτα Νικολάου, Ειρήνη Χαρίδου

Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και στη διάρκειά της θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, με τη βοήθεια της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, ώρα 13.00 – κεντρική πλατεία Βούλας (πλατεία Ιμίων)

Μουσικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα από τη Σχολή Φωνητικής «Vocalis»

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00 – Πλατεία – Παραλία Βάρκιζας

Εγκαίνια Χριστουγεννιάτικου χωριού.
Ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί, καρουσέλ, εργαστήρια, δρώμενα.
Πάρκο ψυχαγωγίας με παιδικά παιχνίδια
Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Δήμου μας
Θεατρικό δρώμενο για παιδιά : «Η κουζίνα των Ξωτικών» και εργαστήρι ζαχαροπλαστικής: «Μαγικό Ζαχαροπλαστείο», από την «Ανεμόσκαλα»
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα λειτουργεί από τις 21/12/2014 έως και την 1/1/2015 με πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων .
Καθημερινές: 17.30-20.30 και Σαββατοκύριακα και αργίες 11.00-14.00 και 17.30-20.30

Στις 22, 23, 24, 27 και 29 Δεκεμβρίου θα λειτουργούν εργαστήρια καλλιτεχνικής δημιουργίας με τη βοήθεια των συνεργατών του «64 Art Studio».
Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα δρώμενα είναι δωρεάν σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου χωριού. Η χρήση των παιχνιδιών του πάρκου ψυχαγωγίας θα είναι δωρεάν την ημέρα των εγκαινίων και με την επίδειξη της κάρτας του δημότη μπορείτε να κάνετε δωρεάν χρήση ενός παιχνιδιού του πάρκου ψυχαγωγίας, καθημερινά.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00 στο Θέατρο 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης (Άττιδος 7)

Παιδική θεατρική παράσταση: «Υπόθεση μαγική μπαγκέτα», και ένα εργαστήριο κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών, από το Θέατρο «Φούρνος».

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00- Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» (Λεωφ.Καραμανλή 18)

«Φωτοδρόμιο», μουσική -λογοτεχνική παράσταση με ηθοποιούς, μονωδούς, χορωδούς, καλαντιστές, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, από τον «Όμιλο Ελληνικών Τεχνών».