Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

Πάτρα: Δολοφόνος κυκλοφορούσε ελεύθερος από λάθος εκτίμηση του τότε Διευθυντή Ασφαλείας Θ.Νταβλούρου

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά καταδικάστηκε και στον δεύτερο βαθμό ο Δημήτρης Καρύδας, ο οποίος τον  Μάιο του 2008 είχε κάψει ζωντανό μέσα στο ΙΧ του τον δασοπυροσβέστη Βασίλη Γκότση, στο Καλούσι Αχαΐας.
Ο κατηγορούμενος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε ισόβια και χθες συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών.
Την καταδίκη του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πρότεινε χθες ο εισαγγελέας της έδρας Ευριπίδης Νικολάου, ο οποίος δε φάνηκε να πείθεται από την την απολογία του κατηγορουμένου, που καθ’όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αρνιόταν ότι είναι αυτός ο δράστης της ανθρωποκτονίας και υποστήριζε ότι είναι αθώος.
Κατά τον κ. Νικολάου, κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος θεωρούσε ότι το θύμα είχε σχέσεις με την κόρη του, κάτι που δεν αποδεχόταν. Φαίνεται ότι έστησε καρτέρι στο θύμα, διαπληκτίστηκε μαζί του σε ερημικό σημείο και αφού τον κτύπησε, τον έβαλε μέσα στο όχημά του καίγοντάς τον ζωντανό με βενζίνη. Μάλιστα, το ΙΧ του θύματος βρέθηκε κοντά σε χωράφι του κατηγορουμένου.
Ο δολοφόνος δήλωσε ότι έβλεπε από απόσταση να φλέγεται το όχημα του Β. Γκότση, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν προσέγγισε στο σημείο. Μάλιστα, φέρεται να είχε ειδοποιήσει και την Πυροσβεστική για το περιστατικό από το κινητό του, ωστόσο τέτοιο τηλεφώνημα δεν εντοπίστηκε στο τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο θάνατος του άτυχου δασοπυροσβέστη,αρχικά και σύμφωνα με την εκτίμηση του τότε διοικήτη ασφαλείας Πατρών,Θανάση Νταβλούρου (βουλευτή σήμερα της Νέας Δημοκρατίας και ξανά υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές με το ίδιο κόμμα) είχε αποδοθεί σε αυτοκτονία  κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο δράστης να κυκλοφορεί ελεύθερος!!!
Ωστόσο, στη συνέχεια η υπόθεση πέρασε στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, το οποίο κατάφερε μετά από εξονυχιστική έρευνα να ανατρέψει την αρχική εκτίμηση της ασφάλειας καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν  στα χέρια τους οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής κατάφεραν να διελευκάνουν την υπόθεση και να αποδείξουν πως ήταν ανθρωποκτονία και όχι αυτοκτονία!
Θα περιμέναμε λοιπόν, μια απάντηση από τον υποψήφιο βουλευτή κ. Νταβλούρο, για την εσφαλμένη υπηρεσιακά εκτίμηση σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση που ενώ υπήρχε δολοφόνος και κυκλοφορούσε ελεύθερος αναμεσά μας ,δεν κατάφερε, αν και έμπειρος, να εκτιμήσει σωστά -όπως έκανε η πυροσβεστική- τη σοβαρότητα της υπόθεσης.