Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020

ΠΑΝΙΚΟΣ στον χώρο των ΜΜΕ – Στα χέρια της Αστυνομίας δημοσιογράφος με ακατάλληλο υλικό ανηλίκων

Στη σύλληψη 41χρονου, κύπριου δημοσιογράφου, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές για κατοχή υλικού παιδική πορνογραφίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση καθώς μετά απο έρευνα στην οικία του στη Λάρνακα, εντοπίστηκαν 14 αρχεία που φαίνεται ότι περιέχουν πορνογραφικό υλικό.

Χθες το απόγευμα, μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν έρευνα με δικαστικό ένταλμα στην οικία 41χρονου, που βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, έγινε προκαταρκτικός έλεγχος σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπου εντοπίστηκαν 14 αρχεία με παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Ο 41χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα, ενώ από τη σκηνή παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, ένας πύργος ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (επτά εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και έξι usb).
Η πληροφορία έχει ληφθεί από την europol. Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του γραφείου καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος Αντρέα Αναστασιάδη, ο ύποπτος προσπαθούσε να στείλει αρχείο με πορνογραφικό υλικό, σε άλλο άτομο. Ο κύριος Αναστασιάδης δήλωσε στην εκπομπή “Μεσημέρι και Κάτι” του Σίγμα, ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θεωρείται πολύ σοβαρή…

Ο ύποπτος, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο διέταξε διάταγμα κράτησης του, για 6 ημέρες,