Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020

Παρέμβαση Κακλαμάνη για την αδικαιολόγητη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ

Ενημέρωση για τις αιτίες που οδήγησαν την κυβέρνηση στην αδικαιολόγητη -όπως τη χαρακτηρίζει- απόφαση για διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητά ο βουλευτής της  ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα.

Ο κ. Κακλαμάνης επικαλείται μάλιστα πρόσφατα δημοσιεύματα, με καταγγελίες πως η συγκεκριμένη απόφαση στηρίζεται σε κομματικές πιέσεις του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έσπευσε να συγχαρεί με επιστολή τον υπουργό, επικροτώντας τη διάλυση της ομάδας.

Ταυτόχρονα, ο βουλευτής ερωτά «σε ποιο επιχειρησιακό σχέδιο στηρίζεται η απόφαση και από ποια υπηρεσία θα αντικατασταθεί το έργο, που αυτή προσέφερε, με πολλές επιτυχίες κατά την προσπάθεια καταπολέμησης παραβατικών και εγκληματικών ενεργειών;».

Τέλος, ζητά να ενημερωθεί «σε ποιες υπηρεσίες θα μετακινηθούν οι 280 αστυνομικοί που υπηρετούσαν στην ομάδα ΔΕΛΤΑ;», τη στιγμή που πληροφορίες αναφέρουν, ότι μόνο 70 δήλωσαν πως επιθυμούν να συνεχίσουν να υπηρετούν σε υπηρεσίες αστυνόμευσης και συγκεκριμένα στην Άμεση Δράση, ενώ 140 από αυτούς στην ΟΠΚΕ και 70 στα ΜΑΤ.