Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020

Πληροφορίες για 27 νεκρούς από την επίθεση τζιχαντιστών σε ξενοδοχείο στο Μάλι – Έληξε η κατάσταση ομηρίας (Φωτο-Βίντεο)

Τέλος έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση ομηρίας περίπου 170 ατόμων σε ξενοδοχείο της πολυτελούς αλυσίδας Radisson Blu στην πρωτεύουσα του Μάλι, το Μπαμακό.

Oι στρατιώτες της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Μαλί (MINUSMA) βρήκαν περίπου 27 πτώματα σε δύο διαφορετικούς ορόφους, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κάνοντας λόγο για έναν πρώτο απολογισμό.

4_288

Οι στρατιώτες είδαν 12 πτώματα στο υπόγειο του κτιρίου και άλλες 15 σορούς στο δεύτερο όροφο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Επιπλέον μία στρατιωτική πηγή του Μαλί ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δύο ένοπλοι έχουν σκοτωθεί.

2015-11-20_221711

Ομάδα τζιχαντιστών, παραμένει εντός του κτιρίου προβάλλοντας αντίσταση στις δυνάμεις ασφαλείας μετά την απομάκρυνση όλων των ομήρων από το κτίριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου ασφαλείας.

«Οι δράστες δεν κρατούν άλλους ομήρους. Έχουν ταμπουρωθεί στους πάνω ορόφους. Παραμένουν εκεί αντιμέτωποι με τις ειδικές δυνάμεις του Μαλί που επιχειρούν να τους απομακρύνουν» είπε ο Αμαντού Σανγκό.

Οι έρευνες συνεχίζονται στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.